מחשבות טורדניות אובססיביות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/01/2021 | 07:42 | מאת: גבר 1979

שלום מומחית! אובחנתי עם מחשבות טורדניות (ocd לא טקסים).לאחרונה אני מרגיש מתח וצצות לי כל מיני מחשבות שחלקן "לא הגיוניות" למשל:אני יכול לחשוב על בחורה מסויימת ואז יש לי מחשבה טורדנית "שקשה לי להכיר בחורות למרות שיש בי פוטנציאל" או קצת להפך:לא מפריע שאין לי חברים אך אני מרגיש שתמיד יש סיכוי שאמצא בחורה". המחשבות האלו הן אובססיביות וגם גורמות לי להרבה בילבול וחוסר ריכוז.יש גם מחשבות שאנשים מסויימים (שלא בהכרך מכירים אותי טוב) "רוצים למנוע" ממני את האפשרות "להכיר בחורות" "במצבי הרגיש". האם מחשבות מאין אלו יכולות "לאפיין פארנוייה או חשיבה פאראנואית"? האם "מחשבות לא הגיוניות (שאין בינהן קשר) אופייניות לOCD? (מבחינת השכיחות) הוצע לי טיפול תרופתי אך סירבתי לקבל בשל תופעות לוואי.האם טיפול נפשי יכול להיות יעיל גם בלי שימוש בתרופות? מהו OCD פסיכוטי? תודה

שלום לך, ראשית, אין דבר כזה "מחשבות טורדניות ללא טקסים", שכן למחשבות הטורדניות אין קיום ללא הטקסים. ללא התנהגות כפייתית (גם אם היא בתוך הראש, כמו ניסיון להימנע מהמחשבה, לא לחשוב אותה או לענות לה בהיגיון), המחשבה פשוט "ממשיכה הלאה" ולא הופכת לטורדנית. אני חושבת שלפחות חלק מהשאלות שלך הן בעצמן טקס, שכן לא אובחנת כסובל מפסיכוזה אלא מ-OCD, ולכן אין שום טעם לעסוק בזה. אנשים רבים פוחדים שהם סובלים מפסיכוזה, כחלק ממחשבות טורדניות מהן הם סובלים (כלומר גם המחשבה הזו כשלעצמה היא טורדנית). לכן, הם חשים צורך לשאול שאלות כאלה, לפעמים פעמים רבות. וגם אתה כבר שאלת כאן בעבר, ומניחה שבעוד מקומות (אני צודקת?) לגבי טיפול ב-OCD ללא תרופות, זה בהחלט אפשרי. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית