התמודדות עם מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/12/2020 | 08:09 | מאת: אנונימי 1

שלום! יש לי מחשבות טורדניות שמלוות אותי יום יום. לפניי כשנתיים הייתי בחופשה ארוכה מעבודה. לאחר שחזרתי לשיגרת עבודה (להתעורר מוקדם בבוקר) הייה לי "התקף חרדה" שגרם לי "חמשבות טורדניות" (הייה לי סטרס -מתח) האם יש קשר בין סטרס (מתח) וחרדה להופעה של "מחשבות טורדניות"? האם כשמופיעות מחשבות טורדניות הן "נוטות להישאר" אצל אנשים "שיותר רגישים לכך" לעומת אנשים "שלא רגישים לכך"? האם "משבות טורדניות" מוגדרות קלינית כהפרעה נפשית? האם יש "טכניקיות אישיות" שניתן לתרגל על עצמי על מנת להקל על מחשבות אלו? (כגון שיטות רוחניות) תודה

שלום לך, בוודאי שחרדה וסטרס בנושאים שונים בחיים יכולים לעודד מחשבות טורדניות, שבתורן יוצרות עוד חרדה וסטרס. מחשבות לא הגיוניות בעלות אופי של איבוד שליטה יכולות להופיע אצל כל האנשים, אך אכן רק אנשים ש"רגישים" לנושא, שיש להם נטייה לפתח מחשבות טורדניות, יהפכו את המחשבה לטורדנית. כלומר, ייבהלו מעצם קיומה, וכתוצאה מכך לא "ישחררו" ממנה. מחשבות טורדניות אינן הפרעה נפשית. כמות מסוימת של עיסוק כפייתי נחשבת ל-OCD. יש אנשים שאצלם זה ברמה קלה מאוד ואינם עונים לקריטריונים של OCD. אני לא מכירה שיטות רוחניות שנחשבות יעילות, או מוכחות מחקרית ככאלה. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT). שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית