ocd מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/12/2020 | 19:21 | מאת: גלי

שלום ד"ר, יש לי אוסידי קשה שהחמיר אחרי תקופה ללא תרופות, הייתי אצל הפסיכיאטר ורשם לי פאקסט להתחיל עם חצי כדור ואז לעבור לכדור. עכשיו אני בספקות שלא הבנתי את ההוראות, האם הכוונה לקחת כדור ליום, מה אם התכוון אחת לכמה ימים ומה אם אני אעשה טעות, ופחד מאיבוד שליטה. דחף לוודא, הרהורים, פחד להתנהל כרגיל. האם לשאול אותו שוב?

היי גלי, אין צורך לשאול אותו שוב, זוהי בקשת אישור. כלומר, זהו סוג של "טקס" שרק מחזק, בסופו של דבר, את הספק והמחשבות הטורדניות. כדאי פשוט לעקוב אחרי ההוראות כפי שהוא נתן לך אותן בהתחלה. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית