היתיעצות בנושא עבודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

03/05/2013 | 21:16 | מאת: מרב

שלום שמי מרב ובשנת 2007 עברתי משבר כתוצאה מזה יש לי חרדה קיומית וכל פעם שאני מתחילה עבודה חדשה ניתקלת באותם מיכשולים שזה להפעיל לחץ על העובד החדש ואני סובלת שבוע שבועיים ועוזבת את מקום העבודהאני לא יודעת מה לעשות איך להיתמודד אני חד הורית ואים לא אעבוד פשוט אצטרך לגור ברחוב אשמח לתשובה וכדי לישרוד את ימי העבודה לוקחת כדורים כגון ואבן פאקסט ועדיין לא מסוגלת לעבוד בסביבה לחוצה זה גורם לי לציפצוף באוזן כי כמובן צועקים לך באוזן כדי להפעיל לחץואז מגיע לסחרחורות אני ממש עובדת עצות

שלום מרב, את מתארת משבר מתמשך שראשיתו בארוע או ארועים שהחלו ב2007, כלומר לפני שש שנים. מעניין אותי מה היה אופי המשבר בכלליות ומה עשית עד כה ברמה הטיפולית, אם בכלל. לשאלתך, על מנת לשנות את המצב שחוזר על עצמו ובו את מרגישה לכודה במעגל קסמים שסופו בעזיבת מקום העבודה, צריכים להתקיים מספר דברים (לדעתי כמובן): 1. הכנה נפשית לפני ההגעה למקום העבודה (פסק זמן קצר לעצמך, תרגול נשימות מרגיע, שמיעת מוזיקה נעימה, אמירת משפטים מחזקים וכדומה) 2. התמודדות עם המצבים בהם את מוצאת את עצמך מול גורם בעבודה שצועק. אני בעיקר מתכוון לשינוי סגנון ההתמודדות. למשל, בהנחה שבכל פעם שמישהו מרים את הקול את נסגרת, אז שינוי יתבטא בזה שכשמישהו יתחיל לצעוק את תסבירי לו שכשצועקים את מתקשה להבין ולכן את מבקשת שידבר בצורה יותר שקטה וסבלנית. 3. למצוא מישהו לדבר איתו. הרבה פעמים כשיש לנו מישהו לחלוק עמו את התחושות היום יומיות שלנו אנחנו מוצאים הקלה ואפילו מבינים דברים בצורה אחרת. זה לא חייב להיות איש מקצוע אבל זה חייב להיות מישהו שיש לו יכולת הקשבה (ולאו דווקא לייעץ לנו). ודבר נוסף, כל הכבוד שאת מתמודדת עם זה עכשיו ולא דוחה את זה. זה דורש אומץ להתמודד עם המצב שאת מתארת ונראה לי שאת אישה אמיצה. את גם מגדלת ילד או ילדה לבדך, וזה בטוח דורש הרבה כוחות שיש לך. תזכרי שכשאת עושה שינוי עבור עצמך הילד שלך גם הוא נתרם מזה. כתבי לי בבקשה כשמשהו משתנה או לחילופין שזה לא עובד עבורך. יהודה

21/05/2013 | 20:19 | מאת: מרב

שלום רב זו מרב קודם כל עזרת לי נורא בתשובתך אבל אלה דברים שאני עושה בכל עבוד לאומת זאת יש לי עבודה שאני בה נימצאת ואחראית ובה אני מחזיקה מחודש ספטמבר מקווה שאשאר בעבודה הנוכחית וממשיכה לקחת כדורים פאקסט ביום שישי יש לי פגישה עים הרופאה רוצה להחליף את הכדורים מכיוון שמרגישה נפוחה ואני לא אכלנית בימיוחד אשמח לתשובתך התודה מראש

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית