טיפול פסיכולוגי-אבחון והתאמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

24/01/2013 | 12:06 | מאת: נני

שלום, אני בת 48 ואובחנתי כחולה במחלה ניוונית PLS .(לא ALS -כפי שרבים נוטים לטעות) עקב כך, סובלת מבעיות גופניות וגם מצבי רוח משתנים. למרות שאני עושה טיפולים אנרגטיים/רוחניים עם דמיון מודרך אני שוקלת להתחיל טיפול פסיכולגי. בעיקר אני שואפת לחדור עמוק לנפש להבין מה קרה לי (אם קרה) במהלך השנים או האם עברתי חוויה/טראומה שיושבת בתת מודע שלי ואולי גרמה לי לחלות במחלה. אני מאד מאמינה בקשר של גוף נפש. השאלה היא לאיזה פסיכולוג עלי ללכת ? קליני / רפואי ? ידוע לי שיש מס' התמחויות וחשוב לי לבחור את הפסיכולוג המתאים.. ואולי בכלל טיפול פסיכיאטרי? חשוב לי לציין שלמרות שכבר שנתיים שאני לא עובדת בגלל מגבלות פיזיות ( קבלתי % נכות מביטוח לאומי )אני כן עושה דברים לנפש כמו: לימוד פסנתר, שיעורי קרמיקה וכן פלדנקרייז ופילאטיס. האם באמת טיפול פסיכולוגי יכול להביא לשיפור פיזי? בעקבות המחלה אני סובלת מטונוס שרירים גבוה המקשה עליי את ההליכה, חוסר שיווי משקל וקושי בדיבור ( נעזרת בקלינאית תקשורת). למרות הכל אני שומרת על אופטימיות ובהחלט מאמינה שאפשר לשפר את מצבי הגופני באמצעות הטיפול המתאים. מצטערת על הטקסט הארוך ומצפה לתשובה תודה

שלום נני ותודה על פנייתך, ראשית אומר, כי מהדברים עולה שאת אישה נחושה שיודעת לדאוג לעצמה ולפלס את דרכה חרף הנסיבות, ועל כך אני מבקש לחזק אותך. שאלותייך אמיצות וחודרות לשאלת השאלות, מה מוביל למה? אני סבור שליווי פסיכולוגי עשוי להוות משקל משמעותי בדיון הפנימי הרציני אליו את מכוונת. התמחותו הקלינית או הרפואית של הפסיכולוג פחות חשובה בעיניי, אור לשאלותייך, אולם מידת החיבור שבינך לבין הפסיכולוג/ית היא מהותית. כל טוב, יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית