טיפול בוושט היפרסנסטיב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

01/10/2021 | 09:14 | מאת: איציק

שלום ד"ר, סליחה על האריכות, פשוט חשוב הרקע ועיקר השאלה היא בסוף השאר קשור לרופא גסטרו. אז ככה אני בן 21 לפני כשלוש שנים התחיל לי צרבות שהיו מעירות אותו בלילה ממש עם קוצר נשימה. פניתי לרופא גסטרו שהפנה אותי לבדיקת גסטרוסקופיה שיצא בה שיש לי בקע קטן+ דלקת בוושט דרגה 3. ניתנו לי כדורים PPI בכדי למנוע את הצרבת ושתרד הדלקת. הכדורים אכן עזרו ב85% מהזמן אבל היו תקופות שהיה לי עדיין צרבות. רציתי לעשות ניתוח ע"ש ניסן בהמלצת רופא הגסטרו שלי. ושלחו אותי לבדיקת PH וושט. התוצאה הראתה שיש וושט היפרסנסטיב. רופא הגסטרו הסביר לי כי יש לי גם דלקת בוושט אבל יש לי גם וושט רגישה(היפרסנסטיב). וכך נשללה האפשרות לניתוח, וכרגע מטופל רק בכדורים PPI נוגדי חומצה. השאלה שלי היא כזו אני הבנתי שוושט היפרסנסטיב נובע מלחץ וקשור לבריאות הנפש, האם זה נכון? אם כן כיצד הטיפול בזה? הרופא לא ממש הסביר לי על זה אלא קראתי באינטרנט מהמעט שיש למצוא על זה. אני בחור בריא[חוץ מהצרבות], אני סטודנט, אין לי שום רקע נפשי. אודה לעזרתך

שלום איציק, ושט היפרסנסיטיב לא נגרמת מלחץ אבל בהחלט לחץ יכול להשפיע עליה. מאוד מומלץ לעבור טיפול קצר מועד בcbt לניהול דחק וטכניקות הרפיה. עשוי מאוד לעזור.

01/10/2021 | 11:49 | מאת: איציק

ממש תודה על התשובה המהירה, מה זה הטיפול הזה? ואם וושט היפרסנסטיב לא נגרם מלחץ אז ממה כן? תודה!

לצערי על חלק מהשאלות הנוגעות להפרעות פיזיולוגיות אין תשובה מדעית ברורה אחת, ולעיתים אלו הם אוסף של נסיבות. לאמר שלחץ נפשי גרם לזה יהיה לא מבוסס מבחינה מחקרית, אלא דעה רווחת שיש לקבלה בספקנות בריאה. טיפול cbt הוא טיפול פסיכולוגי לפי עקרונות השיטה הקוגניטיבית-התנהגותית ובכללה שימוש בטכניקות הרפיה ממתח, מבוססות ראיות. זה טיפול שניתן על ידי פסיכולוגים.ות בכל קופת חולים כיום.

02/10/2021 | 20:31 | מאת: איציק

תודה, האמת שקצת הרגעת אותי. לצערי טיפול אצל פסיכולוג אני לא מאמין שאצליח להגיע למצב שבו אני מספר על עצמי אל מול אדם זר ולכן זה לא נראה לי רלוונטי תודההה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית