ההורים שלי לא שמו לי הורמון גדילה כשהייתי קטנה וגרמו לי לנכות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

09/01/2018 | 15:03 | מאת: דנה

שלום אני בת 27 הגובה שלי הוא בדיוק 1.40 אני שונאת את הגובה שלי,אני נמוכה מתחת למומצע,גמדה,ננסית,דרדסית. נמאס לי להרגיש כמו ילדה קטנה אני רוצה להרגיש אישה אמיתית. אני מקנאה ברמות באותן הבנות הגבוהות, זה כל כך משנה. הייתי מעדיפה להיות 1.80 מאשר 1.40. ואני חסרת אמונה לכל הקילשאות האלו שזה יפה כי זה שקר,כי זה לא האידיאל,רחוק מכך. ,אבל זה לא עובד,זאת רמאות עצמית. למה? כי אני לא מקבלת את זה. ולעולם לא אוהב את עצמי שאני ככה. אני אובססיבית לגובה שלי,זה נהפך להיות כל חיי,בלי הגזמה,ממש בצורה מטרידה. החסרון הזה מוריד לי את כל הביטחון העצמי,מוריד לי את כל החשק לצאת מהבית,מרוב בושה בעצמי. הפחדים והלחצים נוצרים מתוך מחשבות שגברים לא ירצו אותי בגלל הגובה שלי (המכה) ככה אני מרגישה,ואני באמת לא יכולה לשלוט על הרגש,הוא אוטם אותי ומכאיב לי מבפנים.

שלום דנה, לצערי אין תשובה פשוטה או התייחסות אחת לדברייך, שתשנה את הרגשתך באחת. הנושאים שאת מדגישה בדברייך הם רגישים וצריכים להיות מטופלים במסגרת של טיפול פסיכולוגי. את מעלה נושאים שקשורים בדימוי העצמי ובקשר שלך עם העולם החברתי, אלו נושאים חשובים שצריך לתת להם משקל ראוי בטיפול. הרשי לי רק לומר שגובה הוא לרב עניין נתון אבל האופן בו נתמודד עם מצבים בחיים וכיצד נרגיש בתוכם הוא עניין שנתון לשינוי, גם אם השינוי דורש מאמץ מסוים.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית