tpn- יתרונות וחסרונות

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

24/02/2011 | 12:50 | מאת: סתיו

שלום, אני פונה בשם קרוב משפחה, 38, חולה סרטן מעי הגס, חודשיים אחרי ניתוח הסרת המעי ואחרי 4 מחזורי טיפול. סובל כרגע מהצטברות נוזלים בחלל הבטן , סובל כאבים קשים ומזה כשבוע שלא אכל דבר. אתמול עבר הליך של ניקוז נוזלים מהבטן. הועלתה אפשרות של שימוש ב- tpn (יש לו פורט מוכן). האם יש מקרים שבהם לא מומלץ השימוש בפרוצדורה הזו? יש כאן דאגה אמיתית כי הוא אינו מסוגל לאכול ולשתות זמן די רב. מה דעתכם? בריאות לכולם סתיו

26/02/2011 | 19:43 | מאת: ד"ר עינת שחם-שמואלי

מתן TPN במקרה כזה יכול להועיל מבחינת תוספת תזונתית - קלוריות, מלחים וכדומה שהגוף זקוק להם ליצירת אנרגיה ולשמירה על משקל. מצד שני זו צורת השנה מאוד לא טיבעית וככזאת עלולה להיות כרוכה בתופעות לוואי - החל מזיהום של הצנטר דרכו ניתנת ההזנה, זיהום אשר עלול להתפשט לגוף ואפילו לדם, וכלה בהפרעות ברמות סוכר, מלחים, שומנים וחלבונים בגוף (הפרעות אשר עלולת להיות להן השלכות על פעיךות הגוף). בכל מקרה יש לשקול בכובד ראש את היתרונות והחסרונות של השיטה לפני שמשתמשים בה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול