טיפולים כימוטרפיים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

07/02/2011 | 19:30 | מאת: פליקס

שלום, אבא שלי, בן 64, עבר לאחרנה ניתוח משולב של הסרת גידול במעי הגס באיזור הסיגמא והסרת כמחצית מכבד עקב גרורות משמעותיות. גם כיס מרה הוסר. הניתוח עבר בהצלחה. לפני הניתוח ביצע 6 טיפולים כימוטרפיים וניהל סדר יום בריא ודיאטה משמעותית על פי המלצת דיאטנית. כרגע הוא מתאושש מהניתוח בצורה טובה ועומדת שאלה מרכזית על הפרק. האם לבצע טיפולים כימוטרפיים משלימים או שלא? הוא ממשיך בחיים בריאים ואוכל אורגני ונכון על פי ההמלצות. תודה מראש, פליקס

08/02/2011 | 09:43 | מאת: ד"ר עינת שחם-שמואלי

במקרים דומים מקובל לתת טיפול כימי גם לאחר הניתוח, כך שסך הטיפולים שיקבל יהיו חצי שנה (למשל - 3 חודשים לפני הניתוח ו- 3 חודשים אחרי הניתוח). פרק הזמן השה של חצי שנה לקוח, למעשה, מקבוצה אחרת של חולים - שעברו ניתוח כריתת גידול מהמעי בלבד (בלי גורות בכבד). שם מקובל לתת חצי שנה. אימצנו את אותה חצי שנה גם לאחר כריתת גרורות. יש עבודת מחקר אחת אשר הישוותה בין ניתוח כריתת גרורות בלבד לבין ניתוח+טיפול כימי לחצי שנה, והקבוצה השנייה היתה טובה יותר. לפיכך אני כן ממליצה להמשיך טיפול כימי

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול