סטומה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

24/01/2011 | 15:23 | מאת: שלי

לסבא שלי בן 75 היה גוש סרטני במעי הדק ניתחו אותו ב-1/9/10 והוציאו את הגוש פחות מיממה גילו שיש לו קריש דם בבטן ניתלו אותו בשנית כעבור 10ימים ניתחו בשלישית מאחר והבטן התנפחה ממוגלה ובניתוח זה ביצעו סטומה. כמובן שנפגע נפשית הבדיקות שלו כיום תקינות ואין גרורות אך יש לנו בעיה בסטומה שנפתחת לו. אנחנו המשפחה מטפלים בו במסירות רבה אך הוא מעוניין לבצע ניתוח נוסף להוצאת הסטומה אך הוא עדיין מאוד חלש ואציין שהמעי שלו "בעייתי" מאחר ויש לו בליטות ואינו ישר רצינו לדעת האם יש איזשהו טיפ שהסטומה לא תפתח (אגב שמנו לב שהסטומה נפתחת אחרי יום שביצע מקלחת)כבר ביקרו אצלנו אחיות סטומה ואין שינוי ומה הסיכון בניתוח נוסף? אודה על תשובה

30/01/2011 | 08:39 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב בעיות מכאניות עם סטומה עשויות לקרות, יתכן ואכן הבעיה דורשת טיפול ניתוחי, קשה לי לענות על השאלה מאחר ולא ברור מה בדיוק הבעיה, אך הכירורג המנתח אמור לתת מענה. לעתים אין מנוס מתיקון הסטומה, יש לשקול עם הרופא המטפל טיפול תזונתי לחיזוקו בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול