סרטן מעי גרורתי לבעלי

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

22/01/2011 | 18:22 | מאת: אשתו של...

שלום רב.. בעלי בגיל 37.5 חלה בסרטן מעי גס- רקטום עבר כריתה עם סטומה קבועה היו לימפות נגועות עבר טיפול כימו אחרי הפוגה של שנה חזרה המחלה בצורת גורות של סרטן המעי בעמוד השדרה קיבל רינוטקטאן ואביסטין עם קסלודה במהלך הטיפול ירדו הסימנים אך בהמשך שוב עלו המארקרים והוחלף לטיפול באוקסלי. בעלי עבר התאמה לארביטוקס ונמצא מתאים הרופאים ממתינים להצלחת האוקסלי ובמידה ולא חלילה ישתמשו בארביטוקס. השאלה שלי היא מהי מידת ההישרדות וההצלחה כיום? היות ואנו הורים לשני ילדים קטנים שיהיו בריאים איזו בדיקה גנטית צריך לבצע והאם או ממתי הילדים שלי שהם בני תשעה חודשים וגיל שמונה צריכים לעבור השגחה בנושא או מעקב או בדיקות כלשהן אני חרדה ודואגת יש בפיכם בשורות?

22/01/2011 | 23:54 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב תודה על הפניה. סרטן מעי גס המופיע בגיל צעיר (דהינו מתחת לגיל 50) מצריך ברור גנטי בו נלקחת הסטוריה משפחתית מפורטת לגבי הארעות גדולים שונים או פוליפים בשמפחה פרטים על מוצא המשפחה ועוד. בהתאם מתבצעת החלטה לגבי סוג הברור. על פניו, התסמונת שאחראית לרב על התחלואה בגיל צעיר הינה תסמונת לינץ. ניתן כיום לבצע ברור לגבי נשאות לתסמונת על ידי בדיקה של רקמת הגדול שהוסרה בניתוח. הבדיקה מתבצעת כיום בשני מרכזים בארץ- המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב במכון הגסטרואנטרולוגי 6974458, והדסה ירושלים (דר יעל גולברג מכון שרת). לברור הנל יש משמעות רבה מאחר ואם הינו חיובי מתבקש מעקב הדוק החל מגיל צעיר (שנות העשרים) אחר בני המשפחה כולל מעקב על מערכות איברים נוספות מחוץ למעי. כמו כן מרוחי המעקב קצרים יותר. לברור משמעות גם לבן המשפחה שחלה וגם לכלל המשפחה הרחבה. הדברים יוסברו היטב ביעוץ הגנטי. לגבי שאלתך על הטיפולים הכימיים אני מעבירה את השאלה לאונקולוגית שלנו דר שמואלי בהצלחה רבה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול