סרטן מעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

20/01/2011 | 20:56 | מאת: אלמוני

שלום אבי כבן 58 עבר ניתוח להסרת גידול עקב חסימת מעיים , מאמר שיש סיכוי שהגידול סרטני אך לא חדר את הדופן וללא גרורות כלל בעבר סבל מסרטן בקיבה וברוך השם החלים ברצוני לשאול האם הניתוח שעבר לכריתת הגידול בשלמותו כולל 3/4 מעי זה הטיפול היחיד או שיצטרך טיפולים נוספים נוספים

20/01/2011 | 21:53 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אם הגדול לא חדר את כל הדופן כנראה שלא יזדקק לטיפול נוסף אך יש לודא זאת עם האונקולוג מאחר ואין לפני את התשובה הפתולוגית. מאחר וזה לו גדול שני בגיל צעיר, יש לשקול בהתאם להסטוריה המשפחתית להפנותו ליעוץ גנטי בחשד למרכיב תורשתי לברור זה השלכות על המשך המעקב ומניעצ סרטן אצלו ואצל כל בני המשפחה על ידי התאמת מעקב מתאים לנטייה, הצלחה

20/01/2011 | 23:09 | מאת: אלמוני

ראשית תודה על התשובה המהירה ברצוני לשאול האם והיה ונקבל תשובה שזהו אכן גדול ממאיר (להזכיר שהגדול נכרת במלואו) ונאמר לנו שאין גרורות אפשר לומר שזה מאחוריו??

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול