פגיעה בתפקוד הכבד אחרי ניתוח להסרת גידול במעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

05/01/2011 | 19:50 | מאת: שרי

לאימי בת ה-63 נתגלה לפני שנה גידול סרטני של כ-8 ס"מ ברקטום. היא קיבלה טיפול נאואדג'ובנטי של קסלודה בשילוב הקרנות (25 טיפולים)ואשר האלים את הגידול. היא עברה ניתוח very low rectal resection ולאחריו 12 טיפולים אדג'ובנטים עם OXALIPLATINE + FU-5 (פרוטוקול FOLFOX) בתדירות של אחת לשבועיים. כשבועיים לאחר הטיפול האחרון תוצאות בדיקות הדם הצביעו על הערכים הבאים: LDH 572 GGT 121 AST - GOT 31 ALT - GPT 32 Alkaline Phosph. 255 אודה לך מאוד אם תוכל להסביר את משמעות התוצאות. האם יתכן שהתפתח גידול סרטני בכבד? שרי

08/01/2011 | 15:36 | מאת: ד"ר עינת שחם-שמואלי

לא בהכרח, יתכן ומדובר בתופעת לוואי של הטיפול הכימי. הייתי חוזרת על הבדיקות וכן מבצעת הדמית כבד (CT או US) וכן בדיקת מרקרים CEA CA19.9

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול