אבחון סוג של סרטן

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

23/10/2012 | 20:46 | מאת: שירלי

אבי בן 76 מתלונן על כאבים עזים בכתף וזרוע ימין. בוצעה סריקת CT-PET וכן ביופסיה מהזרוע. אבחנה: מחלת עצם מטסטטית. ערמונית מוגדלת מעט. גושים מרובים ומעוגלים בשתי אונות הכבד וכן מלאות רקמתית בלבלב המודגמת בראש ובאונצינייט - תהליך התופס מקום (3.1 ס"מ). שאלתי, איזה בדיקות צריך לעבור בכדי לאבחן במדיוק את סוג הגידול וליתת טיפול מתאים?

25/10/2012 | 17:55 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב יהיה צורך לגשת לאונקולוג וכנראה לבצע ביופסיה מהכבד לפחי התאור ובדיקות דם כולל מרקרים שונים לפי התשובות המשך הטיפול ולפי צורך דגימה מהלבלב אבל יתכן שלא יהיה צורך בכך בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול