פוליפים בקולון

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

29/01/2012 | 02:16 | מאת: avi

לבת משפחתי בגיל 65 נמצאו בבדיקת קולונוסקופיה 3 פוליפים. 1.פוליפ בצבע חום בגודל 1.5 ס"מ על גבעול באוך 0.4 מ"מ שהוסר בלולאה חמה.בבדיקה היסטולוגית:tubular adenoma with low grade dysplsia and a few superficial foci consistent with high dysplasia completely excised 2.שני קטעי רירית בגודל 1 ו-2 מ"מ שהיו:tubular adenoma 3.קטע רירית פוליפואידית בגודל 2 מ"מ שגם:tubular adenoma שאלותי:האם יש מקום לקולונוסקופיה חוזרת בדחיפות לוודא שאכן הפוליפ הראשון הוסר בשלמותו?מאחר ובן משפחה נוסף(62) נמצא עם אדנומות אם כי הוא עם רקע ארוך(35 שנים) של מחלת u.c האם יש מקום לבדיקה גנטית להמצאות של מוטציה ומה זה אומר אם לאחד מבני המשפחה תימצא המוטציה? לתשובתכם אודה

09/02/2012 | 09:48 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב וסליחה על העיכוב בתשובה הבדיקה אכן דורשת מעקב עוד מספר חדשים עד שנה, נראה לפי התשובה הפתולוגית שהפוליפ אכן הוסר אך יש מקום לבקור במרפאה יעודית לאוכלוסיות בסיכון כדי לקבל רקע מדויק של המשפחה. פוליפים על רקע קולויטיס הם עניין מורכב בפני עצמו שדורש התייחסןת מקצועית גם במרפאה ספציפית במסגרת בית חולים, בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול