גרד בפי הטבעת וקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

22/11/2011 | 15:45 | מאת: רותי

אני בת 70 ולאחרונה סובלת מגרד בפי הטבעת שמאד מציק לי האם אפשר בבדיקת קולונוסקופיה למצוא את הסיבה לגרד? קבלתי כל מיני טיפולים במשחות שלא עזרו לי. תודה

22/11/2011 | 18:13 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום לגרד בפי הטבעת מספר סיבות החל בפיסורה, תולעים וכן גורמים נוספים. יש לבצע קודם הסתכלות בפי הטבעת. אם טרם עברת קולונוסוקפיה אי פעם ודאי שיש מקום לעשותה במובן של מניעת סרטן באותה הזדמנות אך אם עברת בחמש השנים האחרונות אין צורך אלא כאמור בדיקה שלפי הטבעת על ידי פרוקטולוג בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול