בהמשך לשאלה שלי

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

01/11/2011 | 14:53 | מאת: עמי

בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שביצעתי (מצורף קישור לבדיקה) http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/29890530.JPG נכרתו 3 פוליפים ונשלחו לבדיקה אני בן 48 בתשובה של הביופסיה שהתקבלה רשום ביופסיה מגוף הקיבה מקור הדגימה-stomach body קטעי רירית הקיבה המראים בצקת ותסנין לימפוציאטרי קל ביותר אין לראות הליקובבטר פילורי אבחנה-inflammation ,chronic , mild ביופסיות; 1. rt.colon 2. sigma 3. rectum מקור הדגימה-rt.colon אבחנה-no significant abnormality מקור הדגימה- sigma אבחנה- tiny tubular adenoma low grade dysplasia מקור הדגימה-rectum אבחנה- hyperplastic polyp רציתי לדעת מה אומרת התשובה הזאת ? ומתי עלי לחזור על הקולונוסקופיה שוב ? בתודה מראש

01/11/2011 | 16:34 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב פרק הזמן עד לבדיקה הבאה תלוי באיכות ההכנה, שלמות הבדיקה הממצאים (שמראים אדנומה הדורשת מעקב כל 5 שנים) וכן רקע רפואי ומשפחתי, אי לכך הרופא שבצע את הבדיקה ואשר אמור להכיר אותך צתריך לתת את ההמלצות אם אין רקע רפואי ומש, היית מוכן היטב והבדיקה בוצעה עד לצקום אז עוד 5 שנים... בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול