שאלה לגבי פוליפ ברטום

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

10/02/2017 | 14:42 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקת קולנוסקופיה נמצא אצלי פוליפ גדול בצורת רובד בגודל 3 סמ. הפוליפ קרוב יחסית לפי הטבעת. בביופסיה Villo Tubular Adonema with Law Grade Dysplasia הבנתי שזה טרום סרטני. שאלתי היא מה אפשרויות הניתוח במקרה כזה? תודה רבה

הי מיכל. תודה ששאלת. רוב הפוליפים של מעי גס ורקטום עוברים לסרטן אבל זה לוקח שנים רבות. השינוי הראשון זה ל"דיספלזיה" נמוכה, אחר כך לקשה ורק אחרי זה לסרטן. אצלך זה שיוני נמוכה אז הכול בסדר. כמובן חייבת לעבור כריתה וצריך לעשות את זה אצל מומחה בניתוחי קולו-רקטל (פרוקטולוג). למה? כי קודם כול צריך לבדוק שזה פוליפ שטחי ואין חדירה יותר עמוקה. גם כן תמיד עושים את הניתוח אם המחשבה שאולי יש שינוים סרטני בתוכו (תזכרי שהביופסיה זה רק מחלק קטן ממנו). גם כן אפשר לעשות כריתה קטן ומקומית ולא של כל הרקטום כמובן. אם עושים בירור שזה בהחלט רק פוליפ ואין חדירה עמוקה או חשודה עושים כריתה מלאה - כולל שוליים מסביב ועד העומק כדי לבדוק שהכול בחוץ ולא נשאר שום דבר. אם כן נגמר את הסיפור. אשפוז וניתוח קצר עם סיכון לסיבוכים נמוכים. יש 2 אופציות. אחד אם זה מאוד קרוב לפי הטבעת עושים כריתה דרך הפי הטבעת (בהרדמה כמובן). אם הוא יותר עמוק אז יש לנו אפשרות היום לעשות כריתה על ידי שיטה בשם TAMIS - זה Trans Anal Microsurgery - בקיצור לפרוסקופיה דרך הפי הטבעת. זה מאוד מדויק בלי בעיה ועוזר לנו מאוד לעשות כריתה מקומית בלי ניתוח גדול עם כריתה של כל הרקטום וכו. האם זה עזר או יש לך עוד שאלות? ד"ר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול