שאלה דחופה בבקשה תעזרו

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

05/02/2017 | 21:46 | מאת: שרון

שלום דוקטור אני בחרדות ופחדים עצומים סבתא שלי בת 72 התגלה לה גוש ממאיר במעי הגס והיא צריכה לעבור כימותרפיה וטיפולים ואז ניתוח להוצאת הגוש. זאת אימא של אימא אני ממש נכנסתי לחרדות קשות אני בת 24 האם זה מסוכן גם לי? יש לי בחילות וכאבי צאוור וגב ובטן ואני מאוד מאוד חרדתית ויש לי בעיות בקיבה פעם עצירות פעם שלשולים פעם רגיל אני מאוד חרדתית השאלה שלי חלילה אם זה גנטי בגיל 24 זה הגיוני נפוץ סרטן המעי הגס?? והתסמינים שלי מעידים על משהו מסוכן? אני ממש בחרדות בבקשה תעזרו לי

הי שרון קודם כול הסיכוי שיש לך סרטן במעי הגס בגיל 24 זה מאוד מאוד קטן. שנית אפילו שזה סבתא שלך, היא בת 74 ואם זה גנטי הגידול מופיע בגיל יותר מוקדם - מתחת גיל 60 בדרך כלל. שלישית, אם הבעיות שלך הם כרוניות - זאת אומרת סבלת מהם המון המון זמן אז אין מה לדאוג, כי סימני סרטן הם שינוים שמחמירים בזמן קצר יותר. בכול זאת כדי להיות רגוע לגמרי, אני ממליץ שאת הולכת לרופא גסטרו שיכול לברר את כל התלונות שלך ולעשות כמה בדיקות לעזור לך ולשלול סרטן. אם סבתא רוצה היא יכולה לבצע בדיקות גנטיות לשלול בעיה גנטי, ואם זה שלילי את תהיה רגוע וגם אמא שלך כמובן. כרגע אמא שלך ואחים ואחיות שלה צריכים לעבור קולונוסקופיה וזה הכול. תרגישי טוב. מקווה שסבתא שלך גם תעבור רפאוה שלמה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול