בעיות רציניות במשפחה...

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

01/03/2011 | 00:38 | מאת: מבולבל23

שלום ענבר. אני בחור בן 23 ממרכז הארץ. יש לי בעיה רצינית עם ההורים, במיוחד עם אבא שלי, מאז שאני זוכר את עצמי הוא היה אדם אלים וכעוס... תמיד היה צועק עלינו בבית, ועושה את המוות לכל המשפחה(אנחנו בבית 2 אחים ואימא). כל פעם שיש וויכוח בבית הוא מנסה להיות הדומיננטי על ידי צעקות והפחדות, ולעיתים רחוקות הוא אפילו משתמש באלימות... ניסינו לדבר איתו על זה, אבל הבעיה היא שהוא כל פעם אומר שישתנה וישתפר וזה בפועל לעולם לא קורה, והבעיה העוד יותר גדולה היא שהאימא למרות הכל נשארת איתו, כי היא טוענת שהיא אוהבת אותו, למרות שהוא כל הזמן פוגע בה ומתעלל בה רגשית... זה יוצר מצב בבית שאבא תמיד יוצר ריבים עם אימא , והיא "בולעת" את זה, ובגלל שהיא לא מגיבה ולא עושה שום דבר בשביל לשנות את זה, הוא מרגיש לגיטימציה להמשיך עם זה, וכך בעצם נוצרת לולאה שלא נגמרת... גם איתי הוא כל הזמן מנסה לריב ולהצית אש, אבל אני יותר אסרטיבי ויודע לעמוד מולו, ככה שהוא לא מסוגל להתיש אותי יותר מידי, ולעתים קרובות הוא פשוט מוותר ומתרחק... אפשר להגיד שניסינו כמעט הכל בשביל לשנות אותו, ואפילו הלכנו לטיפול משפחתי עם פסיכולוגית, אך ללא הועיל, הוא ממשיך בשלו והמשפחה מאוד סובלת, ובמיוחד אני... יש לי עוד אח שבקושי נמצא בבית, כי הוא משרת בצבא ביחידה קרבית, ככה שיוצא שאני צריך לאכול את כל הבלגאנים האלו... אני מרגיש שהכל על הכתפיים שלי, ובאמת שכבר אין לי כוחות... אני כבר כמעט שנתיים אחרי השחרור הצבאי, ואני מוצא את עצמי, במקום להשקיע אנרגיות בדברים שבני גילי משקיעים, כמו בעבודה, לימודים, או טיול בחוץ לארץ, כל הזמן מתמודד עם הבעיות המשפחתיות האלו, שמקורם אצל האבא הקשה שלי... הדברים האלה כבר ממש ונכנסו לי לנשמה... אני מרגיש כל הזמן בדיכאון, וכל הזמן עצוב... לא מצליח להחזיק בעבודה קבועה, הפסקתי לעשות תחביבים ודברים שאני אוהב, עליתי גם במשקל... והאמיתי שאני פשוט מרגיש נורא אבוד... ניסיתי לדבר עם בני משפחה אחרים שיעזרו לי לפתור את המצב, אבל לאף אחד לא באמת איכפת, כולם כאילו נותנים עצות אחיתופל ולא באמת מנסים לעזור, כנראה מפחדים להתערב או לא רוצים ללכלך את הידיים... המצב הגיע לתחתית שבתחתית שלפני כחודש וקצת היה ריב בבית, ואבא שלי פשוט בא והשתמש באלימות כנגדי, אומנם לא ממש מכות אבל הוא דחף אותי וניסה להתחיל משהו, וזה היה יכול בקלות לגלוש לאלימות יותר קשה... אני כבר ממש מיואש ולא יודע מה לעשות, הלכתי אפילו לעבודת סוציאלית אבל לא נראה לי שזה מה שיעזור, כי אבא שלי מסרב בכל תוקף לעזור לעצמו, ובן אדם שמסרב לעזור לעצמו, מן הסתם שאי אפשר לעזור לו... חשבתי על ללכת למשטרה אבל אני מפחד שההורים שלי יזרקו אותי מהבית, ואין לי ממש מקום אחר לגור בו או כסף לפרנס את עצמי, ואני מפחד לגמור ברחוב... אשמח לקבל עזרה דחופה כמה שאפשר.... בתודה, בחור מיואש מהמרכז.

06/03/2011 | 22:13 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום מבולבל, הקושי שלך ברור, אתם חיים כנראה באווירת טרור בבית וכולם סובלים. חשוב שאתה עומד מול אבא שלך ומסוגל לכך, זה אומר משהו על הכוחות שלך. מצד שני, אני מבינה את הכאב והיאוש שלך, ומכאן שלפעמים אתה גם מרגיש חסר אונים- רוצה להגן על עצמך ועל משפחתך ולא ממש יכול. אני מבינה שאתה כבר מתחיל להרגיש את המחירים הנפשיים אל מול אווירת הטרור הנצחית. אני חושבת שבשלב שאתה נמצא בו עליך לחפש עזרה פרטנית, ולא עזרה לאמך ולשאר המשפחה. טיפול משפחתי לא הועיל, כנראה שאביך לא משתף פעולה, פנייה למשטרה גם לא תועיל-אלא אם כן יש ממש איום וסכנה, ונשמע שזה לא המקרה. הוא לא מכה אתכם, אלא יותר מתעלל רגשית- המשטרה לא תתערב וגם לא עובדת סוציאלית. לכן, מה שנשאר זה שאתה תדאג לקבל עזרה נפשית, כדי שתוכל להתחיל לקדם את חייך. אני מבינה את הקושי אבל ברור שמה שעליך לעשות ומהר זה לעזוב את הבית ולהתנתק רגשית ופיזית. אתה לא השומר של אמא שלך, אלא הבן שלה והיא וודאי רוצה לראות אותך עושה טוב לעצמך. אתה כנראה מתקשה מאוד לעשות זאת ונשאב אל הפתולוגיה המשפחתית. חבל, גש לקבל טיפול וראה איך אתה מיטיב את תנאי חייך בכוחות עצמך, בלי עזרתם של הוריך, ובלי שרובץ עליך הנטל הנורא של שמירה על משפחתך. זהו לא תפקידר!

11/06/2011 | 19:45 | מאת: רוני

קראתי את הסיפור שלך ורציתי להציע לך להשתתף בסדרת טלוויזיה שמנסה לעזור למשפחות שיש להם בעיות וקשיים שהם אינם מצליחים לפתור. אשמח לתת לא פרטים נוספים רוני 0544-954471

מנהל פורום משפחה וזוגיות