בעיות בזוגיות וההשלכות על הילדים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

01/08/2016 | 09:47 | מאת: טל

בוקר טוב קצת רקע כללי, נשואה 7 שנים+2 ילדים חוויתי בעבר בעיות של התעללות מילולית ואיומים מצד הבעל. נפרדנו לתקופה של שנה ולאחר מכן הוחלט על טיפול זוגי אינטנסיבי. כבר שנה וחצי שאנחנו בטיפול יש שיפור במערכת הזוגית שלנו ומנסים להגיע לתובנות ביחד. יש לציין כי בני הגדול היה חשוף לכל "ההתעללות שעברתי" והיחסים שלו עם אביו לא כל כך טובים נראה כי הוא שומר לו טינה וזוכר כל מה שעשה לי והיה רואה אותי כל הזמן בוכה. הוא לא מחשבן לאבא שלו והרבה פעמים אומר לו אתה לא קובע רק אמא! לאחרונה התחיל הבעל לדבר בשפה לא יפה לבני וכשהוא מעצבן אותו או מפריע לו גם אם מדובר בדברים שילדים קטנים עושים כי להשתולל זה חלק מהילדות האב צורח וצובט אותו או מושך אותו בחוזקה לחדר והילד אמר שלעיתים גם נותן לו מכה ביד או ברגל. אני ממש אובדת עצות לא יודעת מה לעשות כשאני מדברת איתו על זה הוא אומר אל תתערבי מישהו צריך לחנך אותו - ואני מבהירה שמכות לא פותרות כלום יש לציין כי הפסיכולוג אמר אם ישמע שוב על הנושא הזה יצטרך לשלוח אלינו עובדת סוציאלית ואני לא רוצה להגיע למצב כזה של פיקוח של רשויות. זה לא התעללות אבל מכה פה ומכה שם והילד כבר התרגל שאם הוא עושה משהו לא בסדר הוא מקבל מכה . אני לא חונכתי ככה ולא חושבת שזו הדרך....בעלי חווה אלימות בבית ומכאן הכל מגיע! מה עליי לעשות?

שלום מבין את הקושי אך ברמה אתית איני רוצה להתערב באם את מטופלת על ידי יועץ ומטפל זוגי. על פניו ברור שאין לעבור על כך לסדר היום, בעיקר שמדובר במצב של אלימות!!! קיימי עם בעלך שיחה , תציבי את הגבולות ואת מה שאת חושבת ובאם הדבר לא ישתנה באופן גורף אזי יש לפנות כפי שהמליצו לך לגורמים מתאימים ומוסמכים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות