כבר חושבת שהגיע הזמן לסיים את הזוגיות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

06/05/2016 | 09:35 | מאת: קרן

שלום מתי הייתי שמחה להתייעץ לגבי משהו מסויים בזוגיות בה אני נמצאת כבר קרוב ל5 שנים זוגיות שבסיסה טוב. חזק. אוהב. מכבד ומעניק כשהכרתי את חבר שלי הייתי רזה ב20 קילו בערך. עם הזוגיות ועם משברים שחווינו עליתי במשקל. זה כמובן הציק לי והציק גם לו הוא עוסק כמאמן כושר ובפיתוח כוף. ותמיד זה היה חשוב לו. לפני ככמה שנים הוא העיר לי וידעתי שאני אעשה שינוי למען עצמי. גם אם זה ייקח זמן. האי אתה נמצא עם מישהי שאתה אוהב וטוב לך גם ככה בשנתיים האחרונות אפשר לומר כי המשקל שלי זז אבל לא מספיק מהר עבורו למרות שקנה מכשיר אליפטי לאירובי לבית. ויש לי תזונה מסודרת ומכון כושר עדיין התוצאות היו אבל יש מעידות. נפילות. ואולי עצלות מסויימת מצידי וכבר אין לי היכולת לשמוע את הביקורת על המשקל שלי. זה נהפך להיות האישיו ביחסים המשקל של קרן!!! בשנתיים האחרונות היו לנו ריבים בהם הוא חטף עצבים או התפרצות בזה שאני לא עושה כלום ואיך זה לא מפריע לך ומריבה שלא נצנה לי מקום לדבר כמו 2 בוגרים. אלא להטיח בי האשמות. והקנטות ולהגיד לי צאי מהדירה לכי להורים שלך.. בשנתיים האחרונות זה קרה אולי 6 פעמים. עכשיו היינו חוזרים כי היה לשנינו קשה מאד האחד בלי השנייה. ודיברנו. אבל אצלו הגישה והדרך לא ישתנו. זה כל כמה חודשים קופץ. הוא מטיח בי ומחליט ומכתיב לי איך ומה יהיה אני הגעתי למצב בו מהחינת השכל אם אני מנתקת את הרגש שאני אומרת שזה לא יכול להימשך בצורה הזו. בסדר שיש דברים שמפריעים לך ואתה מכיר בי ויודע שאולי לוקח לי זמן ושהגישה שלך רק פוגעת בי וגורמת לי ללכת אחורה. אז תניח לי ותן לי להחליט מתי אני רוצה לעשות שינוי למען עצמי ולא בלחץ של החיים. אני תודה לאל לא עומדת למות בגלל משקל עצום אני לא גוססת. אני רק צריכה לרזות וזה בסדר. אבל העמדה המתגוננת שלו של אני דיברתי איתך אין ספור פעמים(המשקל) ואת לא מבינה את עצלנית ובחיים לא תרזי וכו" שתמיד אני לא בסדר תמיד אני לא מספיקה לו. לא מספיק תורמת לזוגיות. דווקא שאני נותנת את הנשמה שלי למענו ועושה מעל ומעבר. וכל הזמן מדובר במה הוא רוצה שישתנה. לי אין דרישות. אני מקבלת הכל באהבה. ( לצערי ) גם כשמפריעים לי דברים אני בחיים לא אוריד מבן אדם הייתי שמחה לשמוע מה דעתך ומה אתה חושב כי עליי לעשות (בזמנו הצעתי לו ללכת לייעוץ זוגי. והייתה לו היענות שלילית. הוא כם מנטליות רוסית)

שלום רב עושה רושם שמיציתם את שלב השיחות והאפשרות שלי להבין דברים לפני שפגשתי את בן זוגך עולה כי בסדר החשיבות של היחסים שבינכם , ישקודם לכם את המשקל שלך והמראה הפיזי ואחרכך אותך כאדם כחברה שותפה בת זוג. קשה לקבל החלטה בניסבות אלה לפני שאת יודעת מה באמת חשוב לו ומהו רוצה ומה "משקלך" כאדם במערכת היחסים. מציע לקיים שיחה "לאן דרכנו" בהנחה שאת מציבה את האפשרות כי זו את וככזו הוא צריך לקבל אותך, משם תדעי היכן את עומדת והאם הוא מוכן לקבל אותך כפי שאת. לרוב אנשים שסובלים מבעיות משקל ,הדבר משתנה על ציר השנים ,אלא אם הם נוקטים בצעד דרסטי כגון: ניתוח לקיצור קיבה או שינוי דרסטי של סגנון החיים. כל עוד את לא שם, אזי סביר להניח כי כל זמן שאת והמשקל הפיזי שלך ישתנו, בהתאם תשתנה מערכת היחסים שלכם וזו ההתלבטות מולה את צריכה לעמוד ולהחליט האם זה מה שאת מחפשת ומוכנה.

06/05/2016 | 17:43 | מאת: קרן

יש הרבה במה שאה אומר ואני עצמי עושה שינוי, אבל השינוי כאילו צריך ללכת לפי איך שהוא חושב, זה נהיה אישיו ככ גדול והגישה והדרך שלו לא תורמים לי ועוזרים לי לשנות הוא מבין שאולי זו לא הדרך אבל כבר הרים ידיים יצא לנו לדבר היום, אני איפשהו לא רוצה לוותר אבל שבורה

מנהל פורום משפחה וזוגיות