העבר שלי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

05/06/2015 | 15:24 | מאת: -

שלום, האם ארועים מהעבר יכולים להשפיע מאוד גם לאחר הרבה שנים? אני בת 25, ולפני כ9 שנים אבא שלי בגד באמא שלי וכמובן שידעתי, הכל התפוצץ וזו היתה תקופה נוראית, כשכלפי חוץ בבית הספר תפקדתי כרגיל, ציונים גבוהים וכו'.. אבל כלפי פנים הרגשתי סוג של התעללות נפשית, זלזול בי ובאמא שהוא אפילו לא התאמץ מספיק להסתיר, העובדה שהוא עירב את אחותי הקטנה בדרך כלשהי ועוד ועוד. מאז עברו 9 שנים ההורים נשארו יחד (למרות שתמיד קיוויתי שיתגרשו למען אמא). אבא שלי בן אדם קשה אבל תמיד ניסה לדאוג בתור אבא (כספית בעיקר).. במשך הרבה שנים היה לי מטען כלפיו.. בשנתיים האחרונות עברתי לגור לבד ולכן היחסים איתו השתפרו (כנראה בגלל המרחק) אבל בזמן האחרון כל הזמן עולות לי מחשבות על התקופה ההיא, אני מתמלאת בכעס, ממש זעם כשאני חושבת עליו, וזאת למרות השיפור ביחסים והעובדה שהוא באמת מנסה.. ביחד עם כל זה אני מרגישה שינויי התנהגותי באופן כללי בזמן האחרון- לפעמים אני מרגישה סוג של ניתוק רגשי שלא אכפת לי מכלום למשל במהלך ויכוח עם חבר שלי (גרים יחד), ומצד שני לפעמים אני מרגישה זעם רב, עצב, התפרצויות שבעבר לא היו.. אני בן אדם מאוד שקט ומופנם ופתאום יש בי כל כך הרבה כעס שאני לא יודעת מאיפה פתאום הוא הגיע ואיך מתמודדים. אני לא יודעת אם יש קשר בין מה שחויתי בעבר למה שאני חווה היום אבל אני מרגישה ממש אבודה. האם ייתכן שיש קשר לארוע הזה מהעבר שמשום מה רק עכשיו נותן אותותיו? מה אפשר לעשות? תודה רבה.

שלום רב מבין לליבך ולכל הרגשות והתיסכולים, מנסיוני לרוב יש קשר ולא פעם מטופלים שלי שבוחרים להתנהג בדרך מסויימת מתברר לאחר תחקיר עמוק שאני מבצע ,בעיקר בעזרת שיטת E.T.C אותה פיתחתי (עליה תוכלי לקרוא באתר שלי. WWW.mw-yzugi.co.il )כי קיים קשר הדוק בין ארועי עבר להפנמה אישית בחיים הבוגרים ובמערכות חיים זוגית הצעתי לך לפנות ליעוץ וטיפול על מנת להבין את הדברים לעומקם, לייצר את המודעות הנדרשת, לרבות האחריות ולקבל כלים שיאפשרו לך לחיות חיים רגילים ומאושרים ולקיים זוגיות טובה

מנהל פורום משפחה וזוגיות