עצה בבקשה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

08/11/2010 | 16:51 | מאת: מיכל

אני נשואה שנה וחצי לאחר 6 שנות חברות בעלי עובד ומכלכל את הבית ואני בקושי עובדת פחות מחצי משרה ישנו דבר שמפריע לי מאוד בעלי הוא אימפולסיבי ומתעצבן מהר ,חיי לפי קריזות ומקלל פעמים רבות ניסתי לדבר איתו שזה מפריע לי שהוא מקלל וזה סתם מיותר איך שהוא מתנהג? ולא צריך להתעצבן על כל דבר. אני יודעת שהמצב הכלכלי מעיק עליו שהרקע שממנו הגיע לא קל הוא לא בקשר עם הוריו אבל זה מפריע לי מאד מה לעשות?

10/11/2010 | 09:45 | מאת: ענבל מילר היללי

עם כל ההבנה שלך וההתחשבות, אני חושבת שאת לא צריכה לסבול התנהלות שכזו של בעלך כלפייך. אני לא יודעת עד כמה הדברים חמורים, ועד כמה את משתפת איתם פעולה, אבל אם הוא מקלל אותך לעיתים קרובות, זוהי אלימות מילולית. אני מבינה שניסית לשוחח איתו וזה לא ממש עוזר. הציעי לו שתפנו לאחת מתחנות הטיפול למשפחות, או שהוא עצמו יקבל טיפול דרך אחת מהמרפאות הציבוריות. שם הטיפול ללא עלות או מסובסד. הגורם הכלכלי בטוח משפיע לרעה, ומעצים דברים, אבל זה לא יכול להצדיק התנהגות תוקפנית כלפייך.

05/12/2010 | 17:15 | מאת: שמעון צ'אושו

אני שמח על כך שהצלחת להביא לידי ביטוי את המצוקה שאת נמצאת בו.. אינני יודע כמה זמן זה נמשך, אבל הדבר הארשון בדרך לפתרון זה לזהות ולהיות מודע לו. האם את מבינה מהיכן באה האימפולסיביות של בעלך? האם זה באמת בגלל הבעיות הכלכליות? האם הוא ממש אמר את זה? כלומר,, אם מה שאמרת נכון - הרי שכל האימפולסיביות והעצבים והקללות אינן קשורות אלייך בכלל .. האם גם את זה את יכולה להבין? המילים "לא צריך להתעצבן על כל דבר" לעיתים מרגיזות יותר.. :) זה שזה לא מקובל עלייך - אמרת לו , מה עשית עם זה בפעם הבאה שהוא "הוציא עלייך את העצבים"?, איך העמדת אותו במקום? במקרים האלה - המעשים חשובים מהדיבורים, כי אם את רק מדברת, ולעיתים כועסת, ולא עושה יותר מזה כלום - הוא יכול להבין שמכיוון שאינך עושה דבר עם זה - הוא יכול להמשיך ולעשות את הדברים הללו.. ולא ירחק היום ותמצאי את עצמך נשואה עם כמה וכמה ילדים ונמצאת בדילמה מה לעשות כי ההתנהגות של בעלך כבר איננה נסבלת... ההצעה שלי היא כבר היום לנקוט עמדה ולעשות מעשה. כמו שענבל הציעה - את יכולה לבקש ממנו ללכת לטיפול / ייעוץ / אימון .. אבל תזכרי שאם זה לא יבוא ממנו - זה לא יעזור הרבה כי הוא יילך רק כדי לרצות אותך. ישנה אפשרות נוספת והיא - שאת תלכי לייעוץ/טיפול/אימון בכדי לקבל כלים להתמודד עם ההתנהגויות שלו. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות