עזרה לבן משפחה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/07/2011 | 19:40 | מאת: מיכל

שלום רציתי להתייעץ לגבי עניין כואב יש לי אח שמסתגר בבית כבר קרוב ליותר משלוש שנים את הצבא הוא אפילו לא סיים היה עריק שנים והוא היה פעם אחת אצל פסיכיאטר שקבע שהוא חייב טיפול בזה אין לנו ספק בתור המשפחה אך הבעיה שהוא מסרב ללכת לטיפול.גם אם נקבע לו פגישות הוא לא ילך והמצב שלו הולך ומחמיר הוא מתגורר בבית עם אמא מבוגרת וחולה וגם כן הקשר שלו עם האמא לא בריא גם לטענת הפסיכיאטר והוא ממש אבחן את הקשר כקשר תלותי משני הכיוונים וטען שאם זה ימשך הוא ישאר עד גיל מבוגר ולא יפתח שום קשר זוגי. חשוב לציין שאין לו חברים הוא מבודד כל היום מסתגר בחדר אני בתור אחות שנים ניסיתי לעזור וגם אחים שלי ניסו אנו אובדי עצות הוא רב איתנו כל הזמן בכוונה להרחיק אותנו כדי לא להתמודד הפחד שלי שהוא ישאר כך עד גיל מאוחר ולא יקים משפחה ולא יחיה הוא אפילו לא חושב לעבוד להתפתח כלום שאלתי היא איך מתמודדים עם זה הוא לא רוצה ללכת לטיפול והאמא לא משחררת אותו אלא רק חונקת אותו יותתר ויותר אני דואגת שיום אחד הוא יעשה משהו לעצמו וכל יום הוא כמו פצצה מתקתקת אין לי מושג עם מי לדבר פנינו לרווחה הם אמרו שיבוא לטיפול אך הבעיה שהוא לא רוצה.....אשמח לדעת מה עושים במקרים כאלה אי אפשר להשאיר את המצב ככה תודה

18/07/2011 | 20:50 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום מיכל, אני מבינה את התסכול שלך ואת תחושת חוסר האונים, אבל האמת היא שאת צודקת, לא ממש אפשר להכריח אדם בוגר להגיע לטיפול אם אינו רוצה בכך, גם אם הוא ממש זקוק לכך. אם יש סיכון במצבו, כי הוא מסכן את עצמו או את סביבתו, ובנוסף על כך יש בעיות בשיפוט התקין, זה סיפור אחר ואז אפשר לכפות בדיקה פסיכיאטרית דרך פסיכיאטר מחוזי. לא נשמע שזה המצב אצלכם. אני מציעה לנסות לשכנע אותו בכל דרך יצירתית שתוכלו לחשוב עליה- להגיע יחד איתו לבדיקה, להביא מישהו לביתו, להתאים לו חונך, לחבר אותו לפורום מתאים באינטרנט וכיו"ב.

מנהל פורום משפחה וזוגיות