מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/01/2013 | 09:18 | מאת: גניה

שלון רב,בני בן שנה עשה בדיקה במעבדת שינה וזה התשובות שהתקבלו : נערכה בדיקה שינה בליל 17/01/2013 . ערוצי הבדיקה כללו : נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף . משך הרישום: ש 17 ' 6 דק', במהלכן אובחנו 18 הפסקות נשימה, בצפיפות של 3 אירועים לשעה. נרשמו 11 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל - %90 , מרמה בסיסית של % 98 עד למינימום של % 83. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל – %0% 90. בתצלום הוידאו נשמעו מעט נשימות כבדות . סכום והמלצות בבדיקה נמצאה הפרעת נשימה חסימתית קלה בשינה . . מומלץ:מעקב רופא א ג.א. ניתן לשקול טיפול בסינגולאייר ופליקסונאז למשך 3 חודשים עקב האדנואיד המוגדל מה זה אומר?

תשובת מעבדת השינה כפי שהיא מנוסחת מעלה צורך בברור והבהרת מספר עינינים 1. האם בדיקת השינה בוצעה עם ערוצי EEG והאם ערוצים אלו היו תקינים לאורך הלילה 2.האם הפרעת הנשימה שנרשמה אכן נובעת מהגדלת האדנואיד. הגדלת האדנואיד מאובחנת בד"כע ע"י רופא אאג באמצעות בדיקת חלל לוע האף בסיב אופטי או באמצעות צילום 3. הטיפול בסינגולאיר לאדנואיד מוגדל איננו מאושר עדיין ע"י רשויות הבריאות. טיפול כזה ייצטרך להתבצע ע"י מילוי טופס מיוחד ע"י הרופא המטפל . הטופס נקרא 29ג. 4. הטיפול בפליקסונייז אפשרי במקרה ואכן אובחנה הגדל האדנואיד. המעקב יתבצע ע"י צפיה חוזרת באדנואיד כאמור.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות