בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/12/2012 | 19:45 | מאת: ניר

שלום רב. אני בן 26, בריא בדרך כלל. ב 7 השנים האחרונות אני סובל ממס פרהפרעות שינה: 1. לפני מספר שנים הייתי ער בלילות באופן קבוע וישן בימים וזאת כיוון שלא הייתי מצליח להרדם בשעה מוקדם, כיום אני נרדם בין השעות 5-6 בבוקר ומתעורר בשעה 11 וחצי אן אני עובד ואם לא,אני יכול לישון עד השעה 2 וחצי בצהריים. אני לא מצליח להרדם ולהתעורר מוקדם, לפעמים אוכח מסייע מאוד בהרדמות, למרות שאני משתדל להקפיד לאכול במהלך היום את כמות המזון הנדרשת. 2. ברוב הבקרים אני מתעורר עם כאבי ראש, חוסר ריכוז ותשישות שמשביתה אותי כמעט לחלוטין, קפה שחור או תה ירוק חזק עוזרים, אבל אחרי תקופה הגוף שלי מסתגל אליהם ואז אני ממשיך להיות תשוש גם לאחר השתיה (עד שאני עושה "חגמילה" של זמן מה מהקפה והתה). 3. אני קם לשרותים פעמיים- שלוש בלילה, מתעורר בקלות מרעשים ומתקשה להרדם שוב לאחר מכן. לעיתים אני לוח מלטונין 3מ"ג בשיחרור מושהה אבל יש גבוול עד כמה הוא יכול לעזור. תופעות אלו מקשות עלי בחיי היומיום ובמציאת עבודה נורמלית. מה יכולים להיות הגורמים והפתרונות לתופעות אלה? תודה רבה!

התאור יכול להתאים להפרעה בתזמון השינה . ההפרעה דורשת טיפול סדור ומעקב. ממליץ לפנות למכון השינה להשלמת הברור וקבלת המלצה טיפולית.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות