חוסר שינה בהריון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/04/2012 | 18:57 | מאת: עדי

שלום רב אני בת 32 בשבוע 24 להריוני הראשון. החל ממוצ"ש ועד היום לא נרדמתי כלל במשך הלילות. ישנתי כ-5 שעות כל הימים הללו בשעות הבוקר. בטח מיותר לומר שזה פשוט סיוט, אני מותשת וחלשה ואובדת עצות. אני לא מרגישה חרדה, לא חוסר נוחות. רופא המשפחה רשם לי את התרופה נוקטורנו. למרות שביררתי כי התרופה מותרת בהריון, אני חוששת להתחיל וליטול תרופה ולהפוך לתלויה בה. 1. האם ישנו הסבר למדוע כך, באופן פתאומי, לילה אחד, הפסקתי להצליח לישון (אין לי בעיות שינה כלל בד"כ ואני ישנה בקלות ולילות שלמים)? 2. תוך כמה זמן אפתח תלות בתרופה? 3. האם יש לך פתרון אחר עבורי? תודה!

אכן קשה להסביר מדוע פתאום ללא מתח נפשי או חרדה התפתחה תופעה של קושי להרדם.במקרים כאלו הטיפול בתרופות שינה מומלץ לימים ספורים כך שאין סכנת התמכרות בד"כ.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות