הפרעות שינה וכדורי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/04/2016 | 12:03 | מאת: ענת

אני סובלת מהפרעות שינה במשך שנים. קשיים להירדם ומתעוררת בלילה כמה פעמים. אני לוקחת במשך כמה שנים לשינה קלונקס (כרגע במינון של שני כדורים של 0.5), ואמביאן CR במינון של 12.5. עדיין לוקח לי כחצי שעה - שעה להירדם. פעם רק הקלונקס הספיק והיה מרדים אותי מיד, אבל לאחר תקופה של לחץ נפשי שבה גם התרופות לא הספיקו ולא ישנתי הוסיפו לי את האמביאן והעלו לי את המינון של הקלונקס. איכות השינה שלי תמיד הייתה גרועה ואני סובלת מפיברומיאלגיה. לפני שהתחלתי עם התרופות הייתי במעבדת שינה בה לא נמצאו ממצאים פיזים כמו דום נשימה, אך לקח לי כשעתיים להירדם והתעוררתי תשע פעמים. השאלה שלי נובעת מחחש גדול מהרגע שבו אפסיק את התרופות עוד כמה שנים (הריון וכו'). כל פעם שניסיתי להתעסק עם מינונים (בליווי רפואי כמובן) השינה שלי נדפקה ולא ישנתי = לא תפקדתי. הפחד הגדול שלי הוא שכשאפסיק את התרופות, מעבר לחוסר השינה בגמילה, הנזק למנגנון השינה יהיה בלתי הפיך ולא אוכל לישון ולתפקד בלי כדורים. האם כדורי שינה עלולים באמת לגרום לנזק בלתי הפיך למנגנון השינה? והאם זה משפיע כמה זמן אני לוקחת? כלומר, אם אמשיך לקחת במשך שנים, זה מגדיל את הפגיעה? תודה רבה.

טיפול ממושך אכן עלול בחלק מהאנשים לגרום להתמכרות או התרגלות לתרופה עם קושי להפסיק הטיפול. בחלק מן המקרים הפסקת הטיפול קשה מאותה הסיבה בגללה הופיעה הפרעת השינה ולא תלוי בתופעת התמכרות בכל מקרה ראוי לנסות להפסיק הטיפול באופן מודרך בפיקוח רפואי תוך שילוב חלופות מתאימות לטיפול התרופתי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות