בדיקת שינה ביתית או בבית חולים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/02/2016 | 20:47 | מאת: נירה

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו ומאוזנת.איני שמנה . בעלי טוען שאני נחירות בלילה. יש לי סטייה במחיצת האף .רופא אף אוזן גרון אמר, שהסטייה לא מצדיקה נחירות .במשך היום סובלת מעייפות ,חוסר שינה ,חוסר ריכוז ובעיות זכרון. עד כמה שאני יודעת ,לא סובלת מתחושת מחנק באמצע השינה.שלחתי את ההפניה מהרופא המפנה ,ובקופת חולים קבלתי התחייבות לבדיקת שינה ביתית .שאלתי היא, מה ההבדל בין בדיקת שינה ביתית לבין בדיקת שינה במעבדת שינה בלילה בבית חולים ? האם עדיפה בדיקת שינה בבית חולים בלילה או בדיקת שינה ביתית, והאם בדיקת שינה ביתית מהימנה ומשקפת את הבעיה ומגלה ,אם יש הפסקות נשימה בשינה ? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!

קיימים סוגים שונים של מוניטורים לשינה . בבדיקות במעבדת השינה עצמה מבוצעת בדיקת שינה מלאה הכוללת רישום תנועות הנשימה זרימת האוויר האפית אקג רישום תנועות עיניים בדיקת רמת ריווי החמצן וגלי מוח ומתח שרירים וכן צילום וידאו מסונכרן. בדיקה זו מאפשרת לוודא מתי הנבדק ישן ומתי התעורר וכן להגדיר את שלבי השינה. הבדיקות הביתיות הנן מסוגים שונים. בכולן לא ניתן לבצע בדיקת גלי מוח. באופן זה רמת הדיוק פוחתת . צריך לציין שהבדיקות אושרו ע"י רשויות הבריאות בעולם ובארץ מאחר והוכח שרמת הדיוק בכל זאת קרובה לזו של הבדיקות המלאות ולכן במקרים בהם מדובר בהפרעת נשימה בשינה מאפשרת קבלת אבחנה וקביעת טיפול. כמובן שיש צורך להתייעץ עם הרופא במכון השינה לפני ביצוע הבדיקה והוא ישאל את השאלות המתאימות על מנת לקבוע איזו בדיקה מתאימה. לאחר קבלת התשובה יש לשוב ולהתייעץ עם הרופא. במקרים בהם מסתבר שהבדיקה לא הייתה טובה או לא מתאימה תבוצע בדיקה חוזרת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות