נוטלת בונדורמין תקופה ארוכה ויש לי שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/02/2015 | 11:51 | מאת: מוריאן

שנים סבלתי מהפרעות שינה עד שלבסוף התחלתי לקחת כדורי שינה. אני לוקחת בונדורמין כבר כשנה ויש לי כמה שאלת. 1. קראתי באינטרנט במתמכרים לתרופה אך למיטב הבנתי ההתמכרות באה לידי ביטוי כשמנסים לישון ללא התרופה ולוקח קצת זמן להתרגל לישון ללא כדור. אך האם מעבר להתמכרות זאת אני יכולה לחוות חוויות פיזיות עקב הפסקת שימוש? 2. בחצי שנה הראשונה הייתי לוקחת חצי כדור ולאט עליתי לכדור שלם. לאחרונה אני מרגישה שהוא לא מספיק לי, אני לא מרגישה כל כך עייפה אחרי נטילת הכדור- האם ניתן להגדיל את המינון? במידה וכן- מהו המינום המקסימלי? אשמח מאוד לתגובה תודה רבה

בונדורמין הינה תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו וליום. בכל התרופות מקבוצה זו קיימת סכנת התמכרות. בנוסף קיים מצב של התרגלות לתרופה. במצב זה המינונים הנדרשים על מנת לקבל את ההשפעה הרצויה הולכים ועולים. לעיתים תכופות שתי התופעות מתרחשות יחדיו. ככלל אין לקחת יותר מכדור אחד בלילה ויש להגביל את משך זמן הטיפול לחודש - חודשיים. במשך זמן זה יש לנסות ולטפל בבעית האינסומניה באמצעים נוספים כמו היגיינת שינה נכונה. היגיינת פעילות נכונה בשעות היום וכן שיטות טיפול לא תרופתיות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות