קשיים בהירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/01/2015 | 15:20 | מאת: רבקה

שלום לדר רוזנצוויג, בת 62,בריאה בדרך כלל וללא מחלות רקע, בחודשיים האחרונים ללא כל סיבה נראית לעיין אני מוצאת את עצמי נאבקת כדי להירדם, חשבתי שמדובר במשהו זמני שנמשך למעשה עד עכשיו,אני מתעקשת לא להעזר בכדורי שינה בגלל תופעות הלואי וההתמכרות, לפי המלצות לקחתי סירקדין שנחשב לבטוח יותר במשך שמונה ימים ללא כל שיפור, האם הסירקדין לא אמור לעזור? בינתיים הפסקתי עם הכדור ומתלבטת לגבי ההמשך, אני רוצה לציין שאני מצליחה להירדם שעתיים שלוש בלילה ללא עזרה, האם מדובר בתופעה של גיל ,ואני אמורה להספק במספר השעות הנל מבלי שייגרם נזק? אשמח מאוד לחוות דעתך, לכוון כלשהו לשיפור המצב, תודה מראש,

הקושי להירדם (אינסומניה) יכל לנבוע מסיבות רבות. אחת הבעיות הינה ירידה בייצור המלטונין ככל שמתקדמים בגיל. הטיפול במלטונין נועד לפתור בעיה זו אך לאינסומניה סיבות אפשריות רבות נוספות , חלקן נעוץ בתרופות אחרות שנלקחות חלקן במחלות רקע וחלקן בגלל מתחים נפשיים או ליקוי בהתניית השינה . לכל אחד מן הגורמים טיפול משל עצמו ולעיתים נחוץ גם טיפול משולב. לעיתים נחוץ טיפול בכדורי שינה לתזמן מסויים אך כמובן לא כתחליף לאבחון מדוייק יותר וטיפול מכוון.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות