בעיות שינה לפני אירועים שוברי שגרה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/11/2014 | 18:06 | מאת: גגג

שלום רב, בשנה האחרונה אני סובל מבעיה של קושי לישון לפני אירוע "שובר שגרה". הנ"ל החל לפני כשנה כאשר חוויתי קשיי שינה לפני אירוע חורץ גורלות מבחינתי בעבודה,יום שהייתי אמור להיות בו מפוקס אולם לא ישנתי בכלל בלילה לפני כןמה שהשפיע על ביצועיי. מאז, הנ"ל קורה לי בכל פעם שקורה ארוע שובר שגרה, אם זו נסיעה לחו"ל, יום שונה קצת בעבודה או כל פעילות אחרת כאשר השיא הוא מירוצים אליהם אני מתאמן תקופה ארוכה ולבסוף מגיע ליום עצמו ללא שינה בכלל או במקרה קיצון אחד כלל לא הולך בעקבות כך. חשוב לי לציין שאני ישן סביר בדרך כלל והבעיה הזו לא קרתה לי בעבר באופן כה גורף כמו עכשיו. הבעיה עצמה הינה שאני מרגיש עייף מאוד ומתארגן לשינה, ומרגיש שהגוף רוצה לישון והוא אכן במן רגיעה כזו אולם בפועל אני לא נרדם, לעיתים כלל ולעיתים ישן 2-3 שעות בלילה כזה. לעיתים זה מלווה גם בכאבי בטן. חשוב לציין שלדעתי הנ"ל נובע מהתרגשות כאשר בשלב מסוים אני לא נרדם רק מהחשש לא להירדם. ניסיתי את כל כדורי ההרגעה ה"טבעיים" שיש (רלקסין רגיעון ועוד) אולם כלום לא עוזר. הנ"ל מקשה עליי מאוד, וגורם לי לחשוב פעמיים טרם ביצוע כל פעילות כזאת מהפחד לא להרדם. האם ניתן להציע לי פתרון אחר? אולי כדורי שינה או אולי משהו אחר? תודה

במצבים אלו רצוי להשתמש בתרופת שינה קצאת טווח דוגמת זודורם. ניתן גם לתרגל טכניקת CBTI .

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות