קשיי הירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/09/2014 | 14:00 | מאת: מירי

שלום רב. אני בת 55 ומאז שאני זוכרת את עצמי לוקח לי זמן רב להירדם בערך כשעתיים כאשר אני נרדמת השינה קלה מאוד. בסופ"ש כאשר אני הוטלכת לישון בשעה מאוחרת יותר ולא בשעה הרגילה שלי אינני מצליחה להירדם כלל. הכי מטריד - בשעות שאינם שעות לילה גם אם לא ישנתי לילה שלם ( כמו לאחר טיסה)או בילוי אינני נרדמת בצהריים וזה מגיל מאוד צעיר איך מטפלים בזה ?( החשכתי את החדר עשיתי הרפיה ללא הצלחה ). הרופא נתן לי בונדורמין עפ"י בקשתי רבע כדור עוזר לי מאוד לישון טוב ומהר אך איני רוצה להתמכר . מה אתה מציע לעשות?

שינה בשעות הצהריים איננה הרגל חיוני או נחוץ. במקרים בהם קיימת עייפות עקב חסך שינה מקרי ואת מעונינת לישון בצהריים ניתןלהשתמש בכדור שינה במינון נמוך. שימוש חד פעמי לעיתים רחוקות לא צפוי לגרום להתמכרות או נזק כל שהוא. הכל כמובן במגבלת ההסבר שתקבלי על ידי הרופא הרושם את התרופה. לגבי עניין השינה בלילה. יש אנשים בהם השעון הביולוגי הינו 'קשיח' ולכן הסטת שעת השינה עלולה לגרום לקושי בהרדמות. יש להקפי עם כן להתפנות לשינה במסגרת חלון הזמן המאפשר הרדמות. במקרים בהם מתוך אילוץ אמיתי לא ניתן , מותר גם כן לקחת תרופת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות