פענוח תוצאות מעבדת שינה, בבקשה דחוף!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

24/08/2014 | 14:51 | מאת: דידי

צהריים טובים! בת 25, מזה כמה שנים מדווחת על עייפות ומס' הרדמויות קצרות במהלך היום (כ3 פעמים לערך), תחושות מאוד מאוד לא נעימות בידיים וברגליים במיוחד בזמן ישיבה/שכיבה , גלי חום נוראיים, הזיות תמידיות במהלך היום לפני התנומות היומיות, חלומות חיים, בעבר שיתוקי שינה רבים למעלה מ50 פעמים, לפני כשנתיים אובחנה בעיית קשב וריכוז- כיום נוטלת רטלין (סה"כ 60 מ"ג ביום) עדיין נרדמת איתם ובלעדיהם גם במהלך היום. דבר שהוביל לפסקת לימודים. תוצאות מעבדת שינה: שינה במעבדה- 5.3 שעות,הרדמות תוך 21 דק', יעילות שינה 85%. שלבי שינה כללו 21% שנת חלום ו24% שינה עמוקה, נחירות-חלש. נצפו 26 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 22 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 5 בשעה, הן לוו בירידות חמצן מ99% עד ל90%, בסה"כ 0 דק' בריווי חמצן נמוך מ90%. כמו כן 114 תנועות רגליים בצפיפות של 27 בשעה. קצב לב- תקין. גלי מוח- תקין, גלים מעט חדים ומסונכרנים. אירועים חריגים- ללא. אבחנה וסיכום: no sleep apnea syndrome was observed PLM במבחן MSLT נכנסה למיטה 5 פעמים, נרדמה ב3 הנסיונות הראשונים בזמן ממוצע של 14 דק'. ממוצע זמן הרדמות ב5 הניסיונות היה 16 דק'. רמת ישנוניות קלה. אשמח לדעת במה מדובר, אומנם נרשם עייפות קלה אך היא לא נסבלת בעליל מביא אותי לתסכול עצום וחוסר יכולת לבצע פעולות פשוטות, תודה על ההקשה. יום מעולה:)

תאור ההפרעה כפי שמופיע איננו פשוט לפענוח ודורש התייחסות מעמיקה. אני מניח כי כמקובל במקרים כאלו זומנת לדיון עם הרופא במכון השינה. מתבקש כמו כן לקבל המלצות לטיפול במסגרת המכון. במידת הצורך לאחר מיצוי הטיפול במסגרת המכון , את מוזמנת לפנות עם מכתבי הסיכום.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות