מידע לגבי תרופות שינה - בונדורמין, סירקדין

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

17/03/2014 | 14:53 | מאת: יעקב

שלום אני משתמש בבונדורמין כבר מספר שנים לשינה. לא כל כך אוהב את התופעות הנלוות כמו טשטוש בבוקר שאחרי ותחושה לא נעימה כאילו לא ישנתי באמת. הרופאה שלי המליצה לנסות לעבור לסירקדין. השאלה שלי: היות ואני כבר די מכור לבונדורמין (בשנה האחרונה אף נאלצתי להעלות מינון כי המינון הרגיל כבר לא השפיע כמו בעבר) איך לעשות אית זה בצורה יעילה? האם הסירקדין באמת יכול להחליף את הבונדורמין באותה יעילות? האם ניתן להתמכר לסירקדין? תודה וחג שמח! יעקב

הליך הגמילה מכדורי שינה , בעיקר אלו המשתייכים לתחום הבנזודיאזפינים וביניהם הבונדורמין,איננו פשוט. ניתן להשתמש בצירקאדין כחלק מן התהליך אך אין לצפות שהוא אכן יחליף את כדור השינה אליו אתה רגיל ובאותה יעילות. הצירקאדין לכשעצמו איננו ממכר. מאחר ואתה מציין בדבריך עלייה במינון אכן ראוי לשקול תהליך זה. רצוי לבצע התהליך תוך כדי ליווי ומעקב של רופא העוסק בתחום.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות