שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/02/2014 | 13:58 | מאת: פנינה

אבא שלי אדם בן 91 וחצי. אומר לי "אני מרגיש לא טוב, נרדם כל הזמן מול הטלויזיה בסלון. העיניים כהו, לא יכול לקרוא. הוא מתפקד, הולך עם מקל סבא, אבל יש לו רעידות. הוא צלול תודה לאל. מה יכולה להיות הסיבה להירדמות מול הטלויזיה גם בצהרי היום? כמובן שיש לו כדורים כאלה ואחרים, אני לא יודעת איזה בדיוק. אשמח לתשובה. פנינה

המצב אותו אצת מתארת מתאים להפרעה בפאזאת השינה. קימות הפרעות פאזאת שינה שונות חלקן אופיניות לגיל המבוגר . נראה שמדובר בפאזאת שינה בלתי אחודה. מצב זה יכול להגרם מסיבות רבות חלקן תלויות באיכות השינה עצמה וחלקן סביבתיות. באפן כללי אחת הסיבות הנפוצות יותר להפרעה בפאזאת השינה במבוגרים היא המנעות מחשיפה לאור השמש. המנעות זו יכולה לנבוע מסיבות שונות: מוגבלות פיזית, בדידות, נטיה דכאונית, סביבת דיור לא מתאימה ועוד סיבות ונסיבות מרובות. רצוי לדאוג שאדם מבוגר יבלה לפחות שעתיים בסביבה מוארת בשעות השמש ורצוי פעמיים ביום. בשעות הבוקר ובשעות אחה"צ. לגבי אביך באופן ספציפי ,ראוי להכנס לעובי הקורה בתהליך אבחון מסודר. ברוב המקרים ההפרעה ניתנת לטיפול.

17/02/2014 | 19:13 | מאת: פנינה

תודה רבה מכל הלב. - פנינה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות