נחירות ללא הפסקות נשימה וישנוניות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/12/2019 | 03:25 | מאת: דניאל

שלום רב האם נחירות בלבד ללא הפסקות נשימה כמעט יכולות לגרום לישנוניות ועייפות? אם כן כיצד יודעים לאבחן נחירות שעלולות לגרום לישנוניות לעומת כאלו שלא? לפי אחוז הזמן בו נחר בשינה המטופל? לפי כמות היקיצות והתעוררויות? האם 40 אחוז מהשינה המטופל נחר זה מעיד על נחירות שיגרמו לישנוניות? בתודה

נחירות יכולות להיות בשלושה מצבים שונים: 1. כתסמין של הפסקות נשימה בשינה 2. נחירות בלבד ללא הפסקות נשימה בשינה. 3. נחירות ללא הפסקות נשימה בשינה אך עם מאמץ נשימתי מוגבר. במצב השלישי מה שיתקבל בבדיקת מעבדת השינה הנן נחירות בלבד אך בנוסף תופפיע עייפות ולעיתים אף ישנוניות במצבים נייחים. ניתן לזהות את ההפרעה מתוך הסתכלות בתרשים זרימת האוויר כפי שמוןפיע במעבדת השעינה. בחלק מבדיקות השינה לא מבוצע תרשים זרימת אוויר ואז ניתן לזהות על פי מספר היקיצות הגבוהה במהלך השינה . במידה ותשובת מעבדת השינה לא כוללת התייחסות למדדים אלו, ניתן לנסות טיפול ב C-PAP . יעילותו בהפגת העייפות הנה עדות עקיפה לקיום הסיטואציה המדוברת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות