חולה בדום נשימה בשינה בחומרה קלה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/06/2019 | 20:09 | מאת: Sleep Apnea

יש לי דום נשימה בשינה בחומרה קלה, האם יכולים לא לאשר לי רישיון נהיגה עקב כך?

הפרעת נשימה בשינה מחייבת דיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד). התלית רשיון מתבצעת בד"כ במקרים חמורים יותר כאשר קיימת המלצה לטיפול ב C-PAP אך הנבדק לא מטופל. במקרים אלו מפנה המכון לבדיקת עירנות ורק כאשר מוכחת ישנוניות קשה עלול להיווצר מצב של התלית רשיון עד להוכחת טיפול. מנסיוני מקרים בודדים בלבד מגיעים למצב זה ואלו שאכן הגיעו לכדי התלית רשיון יכולים להודות למערכת על שהצילה אותם ואחרים ממעורבות בתאונות קשות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות