דופק חזק בשינה ובקימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

24/02/2019 | 14:06 | מאת: דנה

שלום ד"ר כבר כמעט 4 וחצי שנים שאני סובלת מדופק מהיר מיד כשנכנסת למיטה וכשמתעוררת. זה גורם לי קשיים לתפקד רגיל. אני לא מצליחה לקום מהמיטה עם הדופק הזה כמעט שעה. סתם מתענה במיטה בבוקר בנוסף היד שלי השמאלית רדומה בבקרים. כמו כן שינוי תנוחה לעיתים מחריף את העניין. גם מיד כששוכבת קורה אותו הדבר. נראה לי שגם חלק מהךיךה הדופק ממשיך אבל לא בטוח. פוגע באיכות החיים שלי. לא יכטלה להגיע לעבודה בבוקר טלכן הפסקתי לעבוד. האם קשור למשהו? ערכתי בדיקות דם.יצאו תקינות ב"ה יחסית. תופעה מוזרה שאני לא יודעת איך לטפל בה . בברכה .

ממליץ לפנות לרופא המדפחה ולהשלים ברור לחץ דם בשינויי תנוחה. שינויים כאלה יכולים לגרום לדופק מהיר. במידה ותקין אז קרוב לודאי מדובא בשינויי דופק פיזיולוגיים המתרחשים עם התעוררות משינה. בכל מקרה הדבר ניתן לטיפול תרופתי.

29/07/2020 | 22:31 | מאת: דנה

תודה על התשובה בזמנו.. לאחרונה אובחנה הפסקת נשימה בשינה 25 בשעה האם יש קשר להערכתך לדופק בשינוי תנוחה לשכיבה? כמו כן האם כויות דיי נרחבות בשתי רגליים דרגה 3 עם השתלות עור יכולות לגרום לבעיה בזרימת הדם בלילה ולדופק הזה ? תודה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות