הפרעות שינה בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

12/02/2019 | 07:01 | מאת: אפרת

שלום, בת 47, נמצאת במנופאוזה-הפסקת מחזור. סובלת מאז מבעיית שינה-נרדמת בקלות אך בסביבות אחת או שתיים בלילה מתעוררת, מרגישה עירנית ומתקשה מאוד להרדם אח"כ. קבלתי טיפול הורמונלי חליפי ובעזרתו ישנתי מצוין, אבל כעת בעקבות היסטוריה משפחתית של סרטן הומלץ לי להפסיק. אשמח לדעת איזה תרופות אחרות ללא תופעות לוואי ניתן לקחת לשיפור השינה, ואיזה רופא רשאי לרשום תרופות כאלה. תודה.

קיים מגוון טיפולים המתאימים למצבך חלקם תרופתיים וחלקם לא. כל רופא רשאי לרשום תרופות לשינה. טיפולים שאינם תרופתיים כוללים טיפולים התנהגותיים (CBTI), ביופידבק ואחרים .

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות