השמנה כגורם בלתי תלוי לישנוניות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/12/2018 | 20:26 | מאת: דניאל

שלום האם עודף משקל והשמנת יתר גורמים לישנוניות גם ללא קשר לתסמונת דום נשימה בשינה? ואם כן, אז באיזה מנגנון? שלום האם עודף משקל והשמנת יתר גורמים לישנוניות גם ללא קשר לתסמונת דום נשימה בשינה? ואם כן, אז באיזה מנגנון- אולי תאי השומן מפרישים חומרים דלקתיים? ירידה בטסטוסטרון? משהו אחר? בתודה

למיטב ידיעתי השמנת יתר בפני עצמה איננה גורם לישנוניות. פרט לדום נשימה בשינה, השמנת היתר יכלה לגרום למצבים רפואיים וסיבוכים נוספים שבחלקם גורמים לישנוניות. דוגמה אחת היא תת אוורור ריאתי הנגרם עקב השמנת יתר. לחלופין מצבים מסוימים הגורמים להשמנת יתר עלולים לגרום גם לישנוניות. אחת הדוגמאות הבולטות הנה תת פעילות בלוטת התריס.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות