פעילות גופנית ורמת ישנוניות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/11/2018 | 19:09 | מאת: דניאל

שלום רב האם לפעילות גופנית (אירובית ו/או אוימון כוח) יש השפעה חיובית נגד ישנוניות יתר? ושאלה נוספת- האם פעילות גופנית קבועה מפחיתה את חומרת דום נשימה בשינה גם ללא ירידה במשקל או באחוזי שומן בגוף? (כלומר האם יש לה השפעה ישירה על רמת חומרה של דום נשימה) בתודה

פעילות גופנית גורמת מצד אחד לשחרור חומרים מעוררים ולכן במיידי לאחריה צפוי שיפור במצב העירונות. במידה והפעילות הנה אינטנסיבית היא תביא בהמשך היום לעייפות וייתכן אף החמרה בישנוניות לכן מומלץ בשעות הבוקר לבצע פעילות גופנית ברמת מאמץ קלה או בינונית. פעילות מוגברת יותר מומלצת בשעות אחה"צ והערב המוקדמות ומומלץ כמו כן להימנע מפעילות גופנית משמעותית בשעות הערב המאוחרות. לפעילות הגופנית אין השפעה כל שהיא על דום נשימה בשינה . ישנוניות הנובעת מדום נשימה בשינה מצריכה טיפול בדום הנשימה בשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות