הפרעות שינה ותרופות אנטי פסיכוטיות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/10/2017 | 15:05 | מאת: אריה

שלום ד"ר, אני בן 24 וחולה סכיזופרניה, אף פעם לא היו לי הפרעות שינה, גם לא בשנים הראשונות בהן התפרצה המחלה. בזמן האחרון (בחודש וחצי האחרונים) אני סובל מהפרעות שינה, יש לילות שבהם אני לא נרדם כלל ויש לילות שבהם אני ישן 3-5 שעות, יש לציין שזה נראה כאילו זה הולך ומחמיר עם הזמן. חשוב להוסיף שהמצב הנפשי שלי דווקא טוב מאוד, חל שיפור גדול במצב הנפשי בחמשת החודשים האחרונים, אין לי מחשבות שווא, אני מקבל זריקת קפסליון 100 מ"ג כל חודש ואני לוקח כדור של סירוקוול 25 מ"ג בלילה, זה מה שאני מקבל כבר שנה, לפני כן הייתי לוקח רק כדור סירוקוול 150 מ"ג xr בלילה. ניסיתי בעבר (לפני כשנה וחצי) לישון בלי הסירוקוול אבל לא הצלחתי, שבועיים הייתי ער וישנתי אולי שעתיים במצטבר במשך כל השבועיים. יש לי כמה שאלות: 1.מה אפשר לעשות בנוגע להפרעות השינה הנוכחיות? אני לא כל כך רוצה להתמכר לכדורי שינה. 2. סירוקוול וקספליון חוסמים קולטני היסטמין, סרוטונין ודופמין, כל אלה מעורבים בשינה בדרך כזאת או אחרת. יכול להיות שהמח פשוט התרגל והגיב ע"י הגדלת צפיפות הקולטנים של מוליכים עצביים אלו ועכשיו המינון כבר לא משפיע? 3. האם השינויים במכניזם של השינה בעקבות טיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות הוא הפיך או בלתי הפיך?

הטיפול בהפרעת השינה חשוב כמובן גם לשמירה על איזון נפשי. באופן עקרוני יש להעדיף טיפול בכדורי שינה על פני מצב של חוסר שינה כרוני. אינדיבידואלית למקרה שלך אין אפשרות כמובן לייעץ מעל דפי הפורום ואני מציע לפנות בשאלה הנ"ל אל הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות