שיתוקי שינה קשים ותכופים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

25/06/2017 | 00:10 | מאת: אלמונית

שלום, אני בת 24. מאובחנת בפיברומיאלגיה. מלבד זאת בריאה. לא נוטלת תרופות, רזה, BMI תקין. נחירות לעיתים, אבל לא חזקות. לפני 3 שנים ערך חוויתי את שיתוק השינה הראשון שלי. התעוררתי באמצע השינה ללא יכולת להזיז את הגוף ולאחר בערך חצי דקה הצלחתי והכל היה בסדר ולאחר מכן תופעה זו חזרה בערך 3 פעמים במשך שנה אחת. לא משהו חריג (סימפטומים דומים) ולא תדיר. בחצי שנה האחרונה לערך- חוויתי משהו דומה, אבל תסמינים קצת מוזרים בעיניי. אנסה לתאר: נרדמתי ובמהלך השינה התעוררתי ללא יכולת להזיז אף שריר. לכאורה עד כאן זה כמו קודם. אבל מה ששונה הוא שהשיתוק נמשך יותר זמן (2-3 דקות לערך) ולא מצליחה לזוז ובזמן השיתוק אני מרגישה כאב ולחץ מאוד חזק בראש (כאילו הראש עומד ממש להתפוצץ). לאחר שהשיתוק עובר, הלחץ קצת פוחת אבל עדיין נוכח למשך פרק זמן. חשוב לציין שהשיתוקים בעלי האופי הזה חוזרים באופן תכוף- יש לי לפחות אחד כזה לפחות פעם בשבוע. ברוב המקרים אם השיתוק התרחש, אני מנסה לחזור לישון וזה חוזר על עצמו זמן קצר פעם או פעמיים נוספות לאחר שאני נרדמת באותה שינה (כלומר יכול לקרות מצב שבשינת לילה/צהרים אחת קורה לי 3 שיתוקים כאלה ברצף לאחר שאני נרדמת). אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט, אבל רציתי לשאול לאילו הפרעות יש תסמינים דומים לזה? (שיתוק שינה רגיל זה נשמע לי יותר קל ממה שאני חווה). תודה מראש.

ממליץ לפנות לייעוץ נוירולוגי. קרוב לוודאי שתופני לביצוע בדיקת EEG בחסך שינה על מנת לבדוק תקינות גלי המוח.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות