פטרת כרונית בצפורני הרגליים ובעקבים.

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

05/06/2016 | 07:55 | מאת: ענת

מגיל בי"ס יסודי ועד היום שאני בת 62 סובלת מפטריות בצפורניים. הם עבות, אני משתדלת לעשות פדיקור, ואז מגרדים עד דק את הציפורן עד שגודלת שוב עבה ועכורה. רופא עור אמר לי בעבר שרק עוזר כדורים אך עלי אסור לקחת כי יש לי תפקודי כבד גבוהים שבקרוב רוצים לעשות לי ביופסיה לראות מדוע גבוהים ושאר הבדיקות תקינות. איך אפשר להתפטר מפטריות לאלתר בלי כדורים? בעבר לקחו לתרבית מהעקב שהוא בצבע לבן ומכוער ומהצפורניים, והתשובה היתה: פטרייה זהה בשתיהם. אז אני עושה פדיקור וזהו. אך העקב נשאר לבן, מחוספס וכל פעם מורחת סתם קרמים. האם אפשר להתפטר מהפטריות האלו לתמיד???? תודה על המענה שאקבל.

רצוי לבצע בדיקה מיקולוגית ( לפטריות ) ולזהות את סוג הפטריה ואז לתת טיפול בהתאם במידה ומדובר בפטריה ניתן לטפל סיטמית - בכדורים אנטיפטריתיים בשילוב עם טיפולים מקומיים כגון אמטריקס למשל

מנהלי פורום פטרת הציפורניים