בדיקת אוזניים עם ספקולום

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

24/06/2019 | 15:31 | מאת: ליאן

שלום דר ותודה מראש, לפני חודש וחצי א.א.ג בדק אותי בגלל כאבי גרון ואוזניים. היתה דלקת בגרון וגם בדק את האוזניים עם אקדח וקונוס שנראה לי ארוך עם אור. אמר שהאוזניים רגילים. לגרון נתן מוקסיפן. במשך 3 שבועות יש לי כאבי שאול באוזניים. אתמול שוב ביקרתי אצל א.א.ג אחר זמין שהסתכל על האוזן עם ספקולום אוזן שנראה כמו משפך קטן וקצת רחב שכבתי על הצד והיה לו עמוד עם תאורה מיקרוסקופ, אמר אין דלקת אין שעווה הכל בסדר. למרות זאת האוזן עדיין מרגיש לי סתום מאד וכאבים לא חזקים אמנם , אבל מרגישה שהאוזן סתומה זה מתסכל, אמר הרופא אין לו תשובה. שאלה בבקשה, בדיקה עם ספקולום כמו משפך שפעם ראשונה שנתקלתי בזה כי אני מכירה את האקדח עם הקונוס יש בה סיכונים ? והאם בבדיקה כזאת נושפים לאוזן או רק מסתכלים כדי לראות ניידות של עור התוף? סובלת מאד עדיין ואין תשובה. תודה רבהה וסליחה על אורך השאלה. תודההה

25/06/2019 | 11:02 | מאת: ליאן

רוצה לשאול אותך משהו ואשמח לתשובה באמת כנה מלב אל לב (רופאים לא ידברו רע אחד על השניה) , בדיקות אפילו שגרתיות יכולות לפעמים לעשות נזקים בלתי הפיכים שלא נדבר על ניתוחים שבכלל אפשר לא לצאת מזה? כמו בדיקה באמת פשוטה של אוטוסקופ שא.א.ג בדק אותי באמצע מאי וביצע אותה במהירות הבזק לשניה ? שהכניס את האוטוסקופ אולי בזווית לא נכונה או פגע באיזה מקום שם, אני שואלת כי לא יתכן שאחרי הבדיקה אני כל כך סובלת מכאבים באוזן שמאל, סתום לי ושאני מניחה את הראש על הכרית שומעת כמו בועות סבון קליקים כאלה. זה לא קרה לפני הבדיקה. והשבוע שהלכתי שוב (מצטערת שהלכתי לעוד רופא באמת) שבדק אותי עם ספקולום אוזן שנראה כמו משפך ומיקרוסקופ אמר שהכל נקי לגמרי אין דלקת ובכל זאת כאבים מטורפים שמשגע אותי, למרות שאני לא אוהבת ללכת לרופאים ובפרט שיגעו בגוף שלי מפחדת פחד מוות. השאלה אם מבדיקות כאלה פשוטות היתכן באמת נזק? סליחה ותודה על התשובות המרובות ,,,תודהההה

הבדיקה שאת מתארת זו בדיקה שיגרתית ובסיסית ביותר לבדיקת האוזן החיצונית והתיכונה, אין בה בד"כ סיכון למרות שלפעמים לחץ על תעלת השמע יכול לגרום לכאב -אפילו עז. אין לי הסבר לתחושות שלך, כדאי שתחזרי לבדיקה אצל רופא אא"ג. ד"ר בכר מוטי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול