אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

01/09/2013 | 23:14 | מאת: שני

שלום, יש לי שאלה די דחופה. אני נמצאת כרגע עם אבי בעיר קאונס בליטא. מזה כשבוע הוא סובל מגרד מאוד מאוד קשה בכל חלקי הגוף כמעט: ראש, עורף, ידיים, רגליים, חזה, גב המלווה בפריחה ולעיתים גם גבשושיות על העור. מגרד לו עד למצב שיורד לו דם מרוב גרד. מאוד מפריע לתפקודו השוטף. לאחותו הקטנה בת 40 אבחנו אטופיק דרמטיטיס ולהבנתי זו מחלה גנטית. יש לציין שאבי עבר לפני עשור אירוע מוחי בעקבותיו סבל מהתקפי חרדה וטופל בכדורים פסיכיאטרים אך לפני כשנתיים החליט להפסיק לקחת אותם ומידי פעם מופיעות אצלו תופעות חרדה כגון לחצים בחזה וסחרחורות. גם כאן בליטא לפני הופעת הגרד היו לו סחרחורות ולחצים בחזה, התלונן הרבה שהוא רוצה הביתה. מה ניתן לעשות? הוא מסרב ללכת פה לרופא. האם זו המחלה? או משהו אחר? איזה תרופות ניתן לרכוש לו כאן? תודה מראש!

יש לפנות לרופא. אני מניח שהוא זקוק לתכשיר אנטיהיסטמיני, ולאור התמונה הסוערת, אולי גם סטרואידים סיסטמים. זה נשמע יותר כתגובה אלרגית מאשר כאטופיק דרמטיטיס

01/09/2013 | 23:18 | מאת: שני

הוא כבר שבוע נוטל אלרגיקס 2 כדורים ביום ומרחנו לו משחה שיש בה מעט סטרואידים. היום רכשנו לו בטא קורטן כאן. זה אמור להספיק? פשוט האלרגיקס לא עוזר לו בכלל...

אם לא מסיע, והתמונה קשה, יתכן שיש מקום למתן סטרואידים סיסטמים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור