מעט דחוף - הליך הוצאת קריש דם מטחורים חיצוניים

דיון מתוך פורום  טחורים

06/07/2014 | 17:55 | מאת: ליאור

שלום, ביום חמישי האחרון הבחנתי במקלחת כי הופיעה לי בליטה קטנה שמעט כואבת במגע באיזור פי הטבעת. היום נגשתי לבדיקה אצל פרוקטולוג שאיבחן שזהו טחור חיצוני שבו יש קריש דם ואמר שביום- יומיים הקרובים עוד ניתן לבצע חיתוך של הטחור להוצאת הקריש. העניין הוא שאין לי כאבים ממש וביום ראשון יש לי מבחן חשוב וגדול לקבלה ללימודי רפואה ושמעתי על מקרים בהם ההליך הנל השבית אנשים. ברצוני לדעת האם מוטב להמנע מההליך באם אין כאבים? או שמא זה עלול להחמיר? וגם מדוע יש צורך לבצע את ההליך בימים הקרובים, האם אוכל לחכות לאחר הבחינה לביצוע ההליך? אודה על תשובתך

06/07/2014 | 19:17 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הבליטה היא וריד שבו נוצר קריש דם - טחור חיצוני טרומבוטי - אפשר לבצע חיתוך ולהוציא את קריש הדם לפני שהוא מתארגן בתוך הרקמה -אז זה לא אפשרי אם כדאי או לא תלוי בסבל שלך - החיתוך נועד להקל על הסבל כי הנפיחות כואבת ומפריעה בישיבה הליכה וכו'

מנהל פורום טחורים