דרמקומבין

דיון מתוך פורום  טחורים

27/06/2014 | 18:47 | מאת: נתי

שלום אני סובל מגרד בפי הטבעת, גם בחלק הפנימי. כמו כן לאחר יציאות אף שאני מנקה את עצמי, האיזור מפריש כנראה צואה וזה מעורר גרד אז, מה שמאלץ אותי לגרד או לדחוץ טישיו על מנת לספוג את ההפרשות. כמו כן לעיתים אני סובל מטחורים (פנימיים), ובימים האחרונים שמתי לב לטחור שלא ממש יצא החוצה (לכן לא מכאיב) עם קריש דם. בביקור אצל פרוקטלוג הומלץ לי על ריכוך יציאות וכן נאמר לי שיש פטריה ועלי להשתמש בדרמקומבין למשך חודשיים. ראיתי בעלון תרופה שיש בזה גם סטרואידים. מה שקצת גורם לי לחשש בשימוש ממושך. בפרט שכתוב בעלון "אם לא חל שיפור במצבך תוך שבוע יש לפנות לרופא". האם מקובל לתת טיפול לפטריה בפי הטבעת לזמן כה ארוך? האם שימוש ממושך לא גורם לבעיות כלליות ו/או מקומיות? במידה ויש בעיה, האם עלי לוודא שוב עם הרופא שאכן הבנתי נכון שעלי לקבל טיפול במשך חודשיים? (קיבלתי מרשם ל2 שפופרות כשכתוב במרשם פעמיים ביום למשך 22 יום, והרופא אמר לי בעל פה שהמחשב לא מאפשר לו לתת יותר, אז עלי לבקש בהמשך לרופא משפחה עוד). האם שימוש ממושך בדרמקומבין דורש מעקב כלשהי (בדיקות דם וכו') ? מה הההבדל בין קרם למשחה? (קיבלתי קרם) ושאלה כללית, מה ההמלצות לגבי ניקיון לאחר יציאות? שטיפה עם מים לבד? עם סבון? תודה רבה

28/06/2014 | 09:05 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך כמות הסטרואידים במשחה שקיבלת מאד קטנה כך קאינך צריך לדאוג למרות שכן יש ספיגה דרך העור לגבי הבעיה הפרוקטולוגית אתה צריך להחליט עד כמה זה מפריע לך ואיזה סוג טיפול אתה רוצה - דרך אגב - טחורים פנימיים גורמים לגרד עקשני כזה. בענין הפטריה - אם ישנה הייתי מתיעץ עם רופא עור

מנהל פורום טחורים